25. února 2017 • 18:35

Bohemians remizovali se Slováckem a na gól čekají 446 minut

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians Praha 1905 počtvrté za sebou nedali v lize branku a v 18. kole doma jen remizovali 0:0 se Slováckem. Klokani tak čekají na ligový gól už 446 minut a z posledních osmi kol získali jedinou výhru. V tabulce tak mají jen tříbodový náskok na pásmo sestupu, Slovácko má o bod více.


Zápas měl od začátku vše potřebné, jen góly chyběly. Oba týmy byly aktivní, hrálo se v rychlém tempu, důrazně a s několika šancemi. Tu první měl už ve 2. minutě Civič, který zůstal po standardní situaci sám u levé tyče, ale domácího brankáře Berkovce neprostřelil.

Na druhé straně byl hodně vidět Mašek, ale v první příležitosti vysoko přestřelil. Vzápětí po odvráceném rohu běžel Mašek ve dvojici se zimní posilou Kabajevem na jediného obránce Slovácka, jenže nadějný brejk nevyřešili dobře. Mašek sice ruskému útočníkovi přihrál, ale ten musel zpomalit a Slovácko nebezpečí zažehnalo.

Ve 31. minutě se nedomluvil domácí brankář Berkovec se spoluhráčem Krchem, oba šli po míči hlavou a v plné rychlosti se srazili. Jen okamžitá reakce útočníka Slovácka Koného, který Berkovcovi poskytl první pomoc a vytáhl mu zapadlý jazyk, zabránila větším komplikacím.

"Chci poděkovat hráči Konému. To předčilo vše, co se v utkání stalo," řekl na tiskové konferenci trenér Bohemians Miroslav Koubek. "Pro mě to nebylo nic nového, už jsem byl u podobné situace počtvrté. Jednou v Itálii a dvakrát v Africe," vysvětlil svou rychlou reakci Koné.

Oba domácí hráči však museli střídat a odjet na vyšetření do Vinohradské nemocnice. "Berkovec by měl v nemocnici zůstat. Při takových střetech hrozí krvácení do mozku. Je důležité je správně vyšetřit. Hlavní je, aby byli zdraví," řekl Koubek. Situace mu zkomplikovala plány na druhý poločas. "Bylo tam pár hráčů na vystřídání, ale už jsem do toho sahat nemohl," litoval.

Do hry se dostal náhradní gólman Fryšták, který si tak mohl zahrát proti Slovácku, kde vyrůstal. Krátce po svém příchodu na trávník zaváhal při komunikaci s Havlem, který mu hlavou dával malou domů, Fryšták stihl míč jen vyrazit, ale Navrátil z úhlu netrefil odkrytou branku. V poločase muselo střídat i Slovácko kvůli zranění Civiče z ostrého souboje s Jiráskem.

Více ze hry měli Bohemians, chyběla jim však přesnější finální fáze a také doplňování osamoceného Kabajeva na hrotu. Právě ruský útočník v 53. minutě prověřil hostujícího gólmana střelou z úhlu. Havel zas svou střelou jen lízal vnější stranu tyče. A za Slovácko pálili nebezpečně Daníček i Tetteh.

Velkou šanci měl v 68. minutě domácí Mašek, k němuž prošel střílený centr, jenže mládežnický reprezentant před odkrytou brankou promáchnul. Ve dvou šancích neuspěl ani Kabajev a Bohemians nic nevytěžili ani ze závěrečného tlaku.

"Bohemka nás zatlačila svou agresivitou a vyhranými souboji, zvláště v posledních 20 minutách. Po tom průběhu musíme bod brát," připustil asistent trenéra Slovácka Michal Kordula, který vedl tým místo potrestaného Stanislava Levého. "Bylo to jako když je na moři loď bez kapitána. Ale nastínili jsme si něco, jak se zápas může vyvíjet, a podle toho jsem se snažil reagovat," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud