27. února 2017 • 18:57

Boleslav remizovala s Teplicemi, v lize poosmé za sebou nevyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v dohrávce 18. ligového kola s Teplicemi 1:1. Ve 22. minutě otevřel skóre premiérovým gólem v nejvyšší soutěži domácí Jakub Nečas, ale v 64. minutě vyrovnal střídající Marek Červenka. Mladá Boleslav v lize poosmé za sebou nezvítězila a z pátého místa v tabulce ztrácí tři body na čtvrtý Zlín. Teplice bodovaly ve čtvrtém z posledních pěti venkovních duelů a jsou šesté.


"Vím, že lidi mají ty série rádi, ale já vůbec neslyším ani v kabině, že by se o tom někdo bavil. Asi nějaký malý vliv to může mít, ale hráč nejde na hřiště s tím, že je nějaká série. Musíme teď zvládnout vítězně utkání v Hradci," řekl na tiskové konferenci mladoboleslavský trenér Martin Svědík.

Nečas nastoupil poprvé v lize v základní sestavě a premiéru si osladil vedoucím gólem. Téměř 22 minut se na trávníku nedělo nic zajímavého, než Magera prodloužil dlouhý výkop brankáře Šedy. Hostující Vondrášek při snaze o malou domů upadl, rozhodčí Jílek situaci jako faul neposoudil a Nečas střelou mezi nohy překonal Grigara.

"Byl jsem překvapený. Byli jsme v souboji, on upadl. Nevím, jestli tam byl kontakt. Asi chtěl hrát malou domů, možná se mu zadrhla noha o mě, nebo o trávník. Každopádně rozhodčí nepísknul, já do toho levačkou jen tak kopl a prošlo to," řekl Nečas. "Pocity mám smíšené. Jsem strašně rád za gól, ale smutný z toho, že jsme to nedotáhli," řekl dvaadvacetiletý hráč.

Teplice poté přidaly, ale do šancí se příliš nedostávaly. Výrazněji zahrozil až v 35. minutě Kučera, který zpoza vápna pálil těsně vedle. V domácím dresu byl hodně vidět Vukadinovič. V 38. minutě se zbavil obránce, ale gólman Grigar jeho tutovku vykopl. Z následného rohu pak hlavičkoval mimo Da Silva.

V 52. minutě měl další šanci Vukadinovič, který technicky pálil jen těsně vedle. Mladou Boleslav přišly neproměněné šance draho. Střídající Červenka byl na trávníku jen šest minut, když mu na hranici vápna přihrál Hora a střela hostujícího útočníka s přispěním Stronatiho teče zapadla obloukem do sítě. Červenka dal svůj první ligový gól v teplickém dresu.

"Šel jsem tam, abych to rozběhal. Dal jsem gól, jsem útočník, je to moje povinnost, abych dával góly. Trochu se štěstím to tam padlo," konstatoval Červenka.

Čtvrt hodiny před koncem mohli hosté otočit stav. Domácí brankář Šeda však vychytal Kučeru i následnou Horovu dorážku zblízka. Oba týmy si tak připsaly druhou jarní remízu 1:1.

"Důležité bylo, že po inkasované brance jsme nedostali druhou a byli jsme neustále ve hře. Podařilo se nám v 64. minutě vyrovnat, pak jsme tam měli jednu dvě situace, kdy jsme utkání mohli ještě otočit, chyběl kousíček. Ale jsme s bodem spokojeni," řekl teplický trenér Daniel Šmejkal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud