28. února 2017 • 09:03

Obránce Shattenkirk odchází v NHL ze St. Louis do Washingtonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Kevin Shattenkirk se přesouvá v NHL ze St. Louis do Washingtonu. Capitals získali osmadvacetiletého Američana spolu s brankářem Pheonixem Copleym výměnou za útočníky Zacha Sanforda, Brada Malonea, výběr v prvním kole letošního draftu a ještě další volbu. Ta se bude odvíjet od Shattenkirkových výkonů, jeho budoucnosti i výsledků současného lídra NHL.


"Cítili jsme, že potřebujeme dalšího obránce, abychom zvýšili naši sílu v defenzivě. Kevin je šikovný obránce s dobrou rozehrávkou. Myslím, že pomůže týmu nejen v plném počtu hráčů na ledě, ale i v přesilovkách," řekl generální manažer Capitals Brian MacLellan klubovému webu.

Shattenkirkovi po této sezoně končí čtyřletá smlouva na 17 milionů dolarů. Blues budou nadále platit 39 procent jeho základního příjmu i bonusů. V červenci se může stát účastník olympijských her v Soči nechráněným volným hráčem.

V této sezoně si Shattenkirk připsal v 61 zápasech 42 bodů za 11 branek a 31 asistencí. Celkem má bývalý hráč Colorada na kontě 471 utkání v NHL a 284 bodů za 66 gólů a 218 přihrávek. Avalanche si jej vybrali v roce 2007 v prvním kole draftu na 14. místě, do St. Louis se stěhoval v únoru 2011 ve své nováčkovské sezoně.

Dvaadvacetiletý Sanford v tomto ročníku v NHL debutoval a ve 25 utkáních zaznamenal tři body za dvě trefy a jednu přihrávku. O pět let starší Malone působil v sezoně pouze na farmě v Hershey. V NHL má na kontě za Colorado a Carolinu 176 zápasů a 30 bodů za 13 gólů a 17 asistencí. V šesti utkáních play off nebodoval.

Pětadvacetiletý Copley zatím nastoupil v NHL je ve dvou duelech a chytal na farmě v Chicagu Wolves. "Jeho příchod posílí náš tandem v Hershey," prohlásil MacLellan. V záložním týmu Capitals působí český gólman Vítek Vaněček spolu s Joem Cannatou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud