1. března 2017 • 18:40

Slávistického odchovance Zmrhala čeká první velký zápas o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když fotbalisté Slavie před osmi lety naposledy hráli o ligový primát, byl záložník Jaromír Zmrhal ještě v dorostu. Nyní ho poprvé za dobu jeho působení v A-týmu čeká zápas, který bude přímým soubojem o první místo. Pražané jako vedoucí celek tabulky vyzvou v neděli druhou Plzeň, Zmrhal si však nemyslí, že půjde o klíčový souboj jarní sezony.


"Těch zápasů ještě zbývá hodně. Jeden z nás může druhému trošku odskočit, ale může pak prohrát s někým slabším a může to být zase jinak. Ale samozřejmě to bude výjimečný zápas, když je to první s druhým," řekl Zmrhal novinářům.

Přestože Slavia v minulém kole zvítězila drtivě 8:1 v Příbrami a Plzeň jen remizovala 0:0 ve Zlíně, Zmrhal svůj tým do role favorita nestaví. "Trenéři nás drží po každém zápase nohama na zemi. Ukazujeme si chyby. Plzeň ať hraje, jak hraje, tak má velmi kvalitní mužstvo. Ztratila body, tak je možné, že bude vyhecovaná, protože je zase bude chtít získat. Nechceme ji podceňovat," uvedl Zmrhal.

"Hlavně má mnohem víc zkušeností. Hraje nevím kolik let za sebou o titul, tyto zápasy musí zvládat každý rok. My ho teď budeme hrát poprvé, v tom bude mít Plzeň menší výhodu. Za tu dobu, co jsem tady, jsem takovýhle zápas, že to bude první s druhým, ještě nehrál," dodal Zmrhal, který hraje za A-tým od léta 2012 a zůstal posledním slávistickým odchovancem v sestavě.

"Jsem tu pátým rokem v áčku a za tu dobu tu proběhlo hodně změn. Sami víte, kolik tu bylo trenérů. Skoro všichni se stihli vyměnit, ať už odshora nebo odspodu. Možná, že si toho trošku vážím víc, kde teď Slavia je, než ti hráči, co třeba přišli. Ale určitě to chtějí všichni stejně jako já," prohlásil.

Poslední soutěžní porážku utrpěl jeho tým právě od Plzně na konci srpna a poté převzal tým trenér Jaroslav Šilhavý. "Dá se říct, že to ovlivnilo strašně moc věcí. Šli jsme nahoru v každém směru. Zapracovali jsme na všem, na fyzičce, taktice, souhře týmu i na tom, abychom měli dobrou partu. V neděli můžeme zjistit, jestli na to máme, nebo ne," uvedl Zmrhal.

Nemyslí si, že na nedělní zápas bude mít vliv debakl 0:5, který Plzeň v Edenu utrpěla na konci minulé sezony coby jistý mistr. "Plzni už jako by o nic nešlo, je to za námi. Možná je to může nabudit, ale záleží, co si řeknou v kabině," konstatoval Zmrhal.

Velké zápasy mu poslední dobou jdou, dvakrát za sebou se trefil v derby proti Spartě. "Mám tyhle zápasy rád, povedlo se mi v nich dát pár gólů. Je to takový svátek, plný stadion. Samozřejmě by bylo hezké, kdyby se mi na to povedlo navázat, ale budu rád, i když vyhrajeme 1:0 a já gól nedám," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud