24. dubna 2017 • 16:19

O rozsahu oprav hokejového stadionu Dukly rozhodne město v květnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
O rozsahu oprav Horáckého zimního stadionu pro čerstvě extraligový hokejový tým Dukly rozhodnou jihlavští zastupitelé na zasedání 11. května. Nezbytné úpravy starého sportoviště pro nejvyšší soutěž budou stát 4,5 milionu korun, včetně zlepšení zázemí pro diváky by náklady převýšily devět milionů, řekl dnes novinářům primátor Rudolf Chloupek (ČSSD). Počítá s tím, že město peníze do stadionu dá.


"Teď jsme ve fázi, kdy by zastupitelstvo mělo rozhodnout, jakým způsobem půjde do té opravy," uvedl primátor. Podle něj je veřejným tajemstvím, že na stadionu jsou v nepořádku i další věci jako kanalizace a elektrické rozvody. Zastupitelé Jihlavy by se příští měsíc měli dohodnout i na tom, zda město stadion v nejbližší době zrekonstruuje, nebo postaví nový na kraji města.

Dukla postoupila do extraligy po 12 letech. Vlastníkem stadionu i hokejového klubu je město. Pro splnění podmínek licenčního řízení je podle jednatele klubu Bedřicha Ščerbana nutné připravit odpovídající kabinu pro hosty, ošetřovnu, antidopingovou místnost a systém pro videorozhodčí. "To jsou věci, které musíme mít přibližně do 15. srpna hotové," řekl.

Postup si hráči Dukly zajistili při pátečním utkání s Karlovými Vary. "Pro mě to v pátek půlnocí všechno skončilo a už se v podstatě soustředím na příští sezonu," řekl Ščerban. Hned se rozběhla jednání s partnery klubu a trenéry. Pro extraligu bude Dukla potřebovat o několik hráčů více. Jádro týmu je podle jednatele dobré. "Tým má charakter, takže z tohoto hlediska není zapotřebí do toho nějak citelněji zasahovat," řekl.

Ščerban předpokládá, že díky sponzorsky atraktivnější extralize získá klub další partnery, ekonomicky by měl v rámci svých možností novou sezonu zvládnout. "Dukla Jihlava byla v baráži nejchudší, přesto jsme dokázali postoupit," podotkl.

Hokejový klub má řadu partnerů. Generální partner, který by měl zájem do společnosti vstoupit majetkově, se podle primátora zatím neobjevil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud