26. dubna 2017 • 23:20

Arsenal s Čechem porazil Leicester, těsně vyhrál i Tottenham

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem porazili v anglické lize mistrovský Leicester 1:0. Dohrávku 28. kola rozhodl v 86. minutě vlastním gólem hostující Robert Huth. Tottenham zvítězil na hřišti Crystal Palace 1:0 a na druhém místě tabulky udržel čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Chelsea.


Čech v prvním poločase vychytal ve velké šanci Rijáda Mahrize, na druhé straně zase Alexis Sánchez trefil břevno a několik pokusů zlikvidoval gólman Leicesteru Kasper Schmeichel. Domácí rozhodli až těsně před koncem, kdy Monrealovu střelu Huth nešťastně tečoval mimo Schmeichelův dosah.

Arsenal poprvé od ledna v Premier League vyhrál dva zápasy po sobě a udržel naději na postup do Ligy mistrů. Svěřenci Arséna Wengera se v neúplné tabulce posunuli na šestou pozici, na čtvrtý Manchester City ztrácí čtyři body a na třetí Liverpool šest bodů.

Tottenham dál nahání Chelsea, i když proti Palace se dlouho trápil. Výhru nad londýnským rivalem zařídil až v 78. minutě dalekonosnou ranou Christian Eriksen. Spurs v domácí soutěži zvítězili poosmé za sebou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud