28. dubna 2017 • 16:25

Červenku potěšilo, že spolupráce s Voráčkem hned fungovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Roman Červenka začal závěrečnou část přípravy na mistrovství světa v elitní formaci společně s hlavní hvězdou týmu Jakubem Voráčkem a první zápas se jim vydařil. Ještě s Petrem Holíkem patřil jejich útok ve čtvrtečním utkání s Finskem k nejaktivnějším a podílel se na výhře.


"Do šancí jsem se dostával hned od začátku, za což jsem rád. Teď ještě, aby se zlepšilo zakončení," podotkl Červenka, který se prosadil i střelecky. "Hlavně jsem rád, že se podařilo otočit zápas a Finy porazit. Holas i Voras jsou výborní hráči. Tam se není o čem bavit," řekl jedenatřicetiletý útočník.

Trenér Josef Jandač podle všeho momentálně počítá s tím, že by Červenka měl s Voráčkem nastupovat i na mistrovství světa. "S ním se hraje dobře, podrží puk, nebojí se hrát. Je to jeden z nejlepších hráčů NHL," prohlásil odchovanec pražské Slavie. "Na velkém hřišti se musí hrát více s pukem, což je pro něj jiné. Je ale výborný, stejně jako ale hrál výborně i Petr Holík. Mám radost, že nám to šlo poprvé takhle. Snad to půjde dál a přidáme ještě nějaké další góly," přál si Červenka.

Světový šampion z roku 2010 se s Voráčkem potkal už na řadě velkých turnajů, v jedné formaci ale nastupovali sporadicky. Přizpůsobovat se mu nyní nemusel. "Na něčem se spolu domluvíme, ale Voras nechce nic speciálního," řekl Červenka.

Momentálně na centru nastupuje Holík, na jeho místo by se ale měl posunout Tomáš Plekanec, jenž se k reprezentaci připojí v dějišti šampionátu. Plány Jandače však může ještě změnit příjezd další posily z NHL Davida Pastrňáka.

"S trenéry jsme se o tom nebavili. Ale je moc dobře, že Pleky přijede a k němu ještě David Pastrňák. S nimi bude zase síla našeho mančaftu jiná, větší. Je otázka, jak budeme nastupovat, až se připojí, ale trenéři to už určitě v hlavě mají," řekl Červenka, jenž se chystá na sedmý světový šampionát v kariéře.

Čtvrteční výhra nad Finskem dodala českému týmu klid a hráčům zvýšila sebevědomí. "Když vyhráváte, tak je to vždy příjemné a samozřejmě je to pak super i v kabině. Nálada je lepší. Teď jen, abychom s tímhle vším pokračovali a převezli to do Paříže," přál si Červenka. Český tým před odletem do Francie čekají v Českých Budějovicích ještě duely se Švédskem a Ruskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud