30. dubna 2017 • 21:45

Podle Mourinha nemohli unavení United předvést proti Swansea víc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Manchesteru United José Mourinho i přes remízu 1:1 v 35. kole anglické ligy se Swansea pochválil své svěřence. Portugalský kouč si v rozhovoru pro televizní stanici SkySports postěžoval na náročný program, který jeho svěřenci podstupují. Už ve čtvrtek je navíc čeká semifinále Evropské ligy proti španělské Celtě Vigo.


"Pokud bych zanalyzoval výkon, očividně bych našel slabiny. To je zřejmé, ale nemohu to udělat. Nemohu se izolovat od faktu, že kluci dali do zápasu vše. Pokud bych měl k dispozici více čerstvých hráčů, změnil bych tento pohled," poznamenal manažer, který v minulosti slavil úspěchy s Chelsea, Realem Madrid, Interem Milán nebo FC Porto.

"Bylo jasně vidět, že Ashley Young a Jesse Lingard vyčnívali nad ostatní, co se týče čerstvosti a bystrosti," uvedl Mourinho na adresu fotbalistů, kteří nebyli v základní sestavě při čtvrtečním derby na hřišti Manchesteru City (0:0). "Nemáme ale další hráče, to je ten problém," dodal.

Situaci mu ztížil i dnešní zápas, v jehož průběhu se zranili obránci Luke Shaw a Eric Bailly, kteří se přidali na marodku k Ibrahimovicovi, Pogbovi, Rojovi, Smallingovi či Jonesovi.

"V druhém poločase se nám dařilo. Kontrolovali jsme hru, měli jsme šance dát druhou branku, rozhodnout zápas a trochu si odpočinout. Pak ale skórovali z krásného přímého kopu," připomněl povedenou standardní situaci Gylfiho Sigurdssona z 79. minuty, jež znamenala dělbu bodů. "Ztratili jsme dva body, ale jsem za hráče velmi šťastný. Nemohu od nich vyžadovat více," konstatoval čtyřiapadesátiletý kouč.

Sám si nedokázal představit, jak by United skloubili harmonogram v případě postupu do semifinále Anglického poháru, z něhož je vyřadil vedoucí tým Premier League Chelsea. "Hráli bychom minulý týden s Tottenhamem místo ligového duelu s Burnley, který by musel být odložen. Ale kdy by se hrál? Po finále poháru? V červnu? Před příští sezonou?" tázal se Mourinho.

"Znovu se dostáváme k témuž problému. Jste trestáni, pokud se vám daří," stěžoval si. Připustil dokonce, že by v případě postupu do finále Evropské ligy k závěrečnému utkání sezony proti Crystal Palace mohl nastoupit juniorský tým.

"V takovém případě bychom hráli za katastrofálních podmínek. Doufejme, že Crystal Palace nebude v tom zápase bojovat o udržení v lize. Bylo by pro nás špatné hrát s týmem do 23 let, pokud by potřebovali získat body," zhodnotil kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud