18. května 2017 • 11:13

Bývalý německý tyčkař Lobinger onemocněl leukémií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý halový mistr světa ve skoku o tyči Tim Lobinger trpí leukémií. Čtyřiačtyřicetiletý německý atlet momentálně podstupuje na klinice v Mnichově chemoterapii a rozhodl se informace o nemoci zveřejnit, aby předešel spekulacím.


"Bezprostředně po březnové diagnóze byla zahájena léčba, která zahrnuje několik cyklů chemoterapie a následnou transplantaci kmenových buněk," oznámil Lobinger německým médiím. Další podrobnosti ale nebude sdělovat.

"Zatím Tim reaguje na velmi agresivní léčbu pozitivně, což v něm i v lékařích vzbuzuje mírný optimismus. Další úspěch v léčbě bude záviset na mnoha faktorech," uvedl management dvojnásobného halového mistra Evropy.

Lobinger v roce 1997 jako první Němec překonal pod otevřeným nebem laťku ve výšce šest metrů. O rok později získal první z evropských halových titulů, v roce 2003 triumfoval na MS. O tři roky později přidal bronz, z kontinentálních šampionátů pod otevřeným nebem má dvě stříbra a bronz. Kariéru ukončil v roce 2012 a začal se věnovat trénování, do loňského roku se podílel na přípravě fotbalistů Lipska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud