14. října 2017 • 21:13

Útočník Brna Škoda ocenil změny nového trenéra Pivarníka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník fotbalistů Brna Michal Škoda viděl za dnešním vítězstvím 2:1 nad Slováckem novinky, které přinesl do hry za deset dnů působení ve Zbrojovce nový trenérský tým vedený Romanem Pivarníkem. Po důležité výhře, ke které přispěl Škoda první brankou, Brňané opustili poslední místo v ligové tabulce, i když se sedmi body jen o skóre předstihli Jihlavu.


"Nový trenér přinesl hodně věcí. V podstatě se všechno od základů změnilo. Nějaké taktické věci, které po nás vyžaduje, si necháme pro sebe. Trenér Pivarník má jasnou vizi, co po nás chce. My se snažíme jeho úkoly plnit, což nám přineslo dnes úspěch," řekl novinářům po utkání Škoda, který v posledních třech zápasech dal dva góly a naznačil, že se vrací do své střelecké formy z loňského podzimu.

V prvním poločase v dnešním duelu působili ale Brňané hodně nervózním dojmem. "Nebyli jsme však v křeči. Soupeře jsme nechtěli nechat rozehrát, proto jsme jej vysoko napadali. Moc šancí jsme neměli," přiznal Škoda.

Do slibnějšího zakončení se dostal jen Koné. Jeho šanci brankář Heča výborně chytil. "My jsme si potom dvakrát soupeře nepohlídali na zadní tyči, naštěstí jsme neinkasovali. Ale myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli," poznamenal Škoda, jenž svým gólem hned po změně stran dodal týmu potřebnou sebedůvěru.

Akci předcházel přetažený centr, po kterém Škoda našel volného Lutonského. Jeho hlavičku odrazil stoper Slovácka Hofmann tělem přímo před Škodu a ten míč kolenem uklidil pod břevno do sítě. "Jinak situace řešit nešla. Míč letěl na zakončení nohou moc vysoko a na hlavičku moc nízko. Moje rozhodnutí vyplynulo ze situace. Snažil jsem se hlavně trefit branku," popsal brněnský střelec.

Druhý poločas odehrála Zbrojovka dobře po taktické stránce a gól na 1:2 inkasovala až v nastavení. "Po brance jsme trošku nechali Slovácko hrát. V závěru jsme se už báli o výsledek. Ale měli jsme zápas pod kontrolou, Slovácko nemělo nějakou vyloženou šanci," tvrdil Škoda.

Výhru považuje za velkou vzpruhu pro celý tým. "Být v tabulce poslední na čtyřech bodech není nic příjemného. Důležité je, že jsme se dotáhli na soupeře před námi," uvedl devětadvacetiletý útočník.

Zbrojovka má v tomto ročníku na svém kontě zatím pouze dvě výhry. Na obě dosáhla vždy pod vedením nového trenéra. Spartu porazila nadšeným výkonem 2:0, když po odvolaném Svatopluku Habancovi tým převzal Richard Dostálek. Následovaly čtyři prohry a Dostálka nahradil Pivarník, který rovněž na první pokus uspěl.

"Musíme nyní vyhrávat dále. Nesmí to skončit tentokrát jedním zápasem, jako to bylo po Spartě. Potřebujeme hlavně tříbodově domácí zápasy. Když občas něco přivezeme z venku, tak to bude jen plus. Věřím, že se nám to podaří," je přesvědčen Škoda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud