20. října 2017 • 21:04

Treille rozhodl o výhře Pardubic nad Zlínem 4:3 v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic zdolali v 15. kole extraligy na domácím ledě Zlín 4:3 v prodloužení a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. Dynamo se rychle ujalo vedení 2:0, ale Berani třemi brankami stav otočili. Ve třetí třetině dokázali pardubičtí hráči vyrovnat a utkání dospělo do prodloužení, které v čase 60:45 v přesilovce ukončil Sacha Treille. Dva góly Beranů vstřelil Antonín Honejsek.


"Pořád si říkáme, že hrajeme dobře, ale body nám utíkají. Pak nám na konci můžou chybět, často se stává, že je to v závěrečné tabulce jen o bod nebo o dva," uvedl Honejsek po třetí prohře Beranů za sebou.

Jak Pardubice, tak i Zlín musel v posledním extraligovém zápase skousnout vysokou prohru, a zdálo se, že rychleji se oklepalo Dynamo. Domácí v úvodu svého soupeře jasně přehrávali a po gólové dorážce Marosze, první v pardubickém dresu, šli v sedmé minutě do vedení. Náskok poté v 11. minutě navýšil důsledný Tomášek, od kterého se puk odrazil za čáru.

Druhý zásah jako by domácí uspokojil a Zlín postupně vyrovnal hru. Ke snížení stavu Beranům pomohla přesilovka, kterou v 19. minutě využil dorážející Popelka. Domácí se už viděli v šatně, ale 13 vteřin před sirénou zapomněli na Honejska, který zblízka vyrovnal.

Zlínský útočník si střeleckou chuť přenesl i do druhé části a ve 24. minutě svižnou dorážkou otočil skóre. "Až dám dvacet branek v sezoně, tak se můžeme bavit o tom, že jsem zpátky ve formě. Ty góly hodně chutnají, ale jen když se vyhraje, jinak to přebije špatný pocit z porážky," uvedl Honejsek.

Hosté se po vedoucí brance mohli soustředit na obranu a Dynamo se přes ni těžko prokousávalo. Ale šance přece jen mělo. Marosz z otočky trefil břevno a Rolinek nedotáhl samostatný únik. Tyčka zvonila i za Kloučkem, když o ni svou střelu otřel Roberts Bukarts.

Aby toho nebylo málo, tak konstrukci branky napálil v úvodu třetí třetiny ještě Treille. Dynamo ale následně přece jen vyrovnalo, když se uchytila střela Hollanda od modré čáry. Vedení mohl domácím vrátit Bojko, ale pěknou individuální akci zakončil střelou vedle. Velkou možnost měly Pardubice i v závěru, kdy při přesilovce dorážely Tomášek se Sýkorou. Ležící Kašík kotouč do branky nepustil, a zápas tak dospěl do prodloužení.

Do něj si Dynamo přeneslo část přesilové hry a při převaze čtyři na tři už bylo úspěšné. Maroszovu střelu dorazil za Kašíkova záda Treille a přisoudil Pardubicím bonusový bod.

"Za stavu 2:0 musíme hrát mnohem chytřeji a toho výsledku si více vážit. Z pohledu začátku jsou dva body asi ztráta, ale pořád to jsou hodně důležité body do tabulky," uvedl pardubický útočník Rostislav Marosz, který si ve svém druhém vystoupení v dresu Dynama připsal první dva body. "Jsou hezké, ale pořád to ode mě není ono, měl jsem tam i špatné momenty. Cítím, že se ještě můžu zvednout, hlavně musím zlepšit hru dozadu," dodala posila z Třince.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud