20. října 2017 • 22:38

Brankář Rybár přinesl do týmu pohodu, řekl útočník Hradce Bednář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové prodloužili díky vítězství na ledě mistrovské Komety Brno (2:1) sérii utkání bez ztráty bodu v extralize už na sedm a jedním z hlavních tahounů současných úspěchů Mountfieldu je útočník Jaroslav Bednář. Byl u obou branek, když na první gól přihrál a druhý sám vstřelil.


Čtyřicetiletá opora Východočechů je se 12 body za čtyři branky a osm asistencí lídrem týmu v produktivitě. Velký podíl na úspěchu Hradce má však také brankář Patrik Rybár, který chytá ve vynikající formě.

"To už ani moc nekomentuji. On vyčnívá nade všemi. Rybár je element, který přinesl pohodu do mužstva. Potom si dovolíme víc," řekl po utkání novinářů Bednář, který viděl příčiny dramatické zápletky v závěru utkání i v pocitu sebeuspokojení.

"Do prvního gólu jsme hráli výborně. Jezdili jsme, gól nás asi ukolébal. Přestali jsme hrát a dostali tím soupeře na koně. Kometa hrála aktivně, my jsme nebruslili. Dopustili jsme se vyloučení, soupeř přesilovku proměnil. To proti takovému mužstvu, jaké má Kometa, nejde. Málem nás to stálo tři body," uvedl Bednář, který dnes sváděl souboje s brankářem Markem Čiliakem. Ten v průběhu utkání jednu Bednářovu střelu vyrazil i helmou. Rozhodující chvíle přišla v 55. minutě v rozmezí pouhých sedmi vteřin.

Nejprve Bednář neproměnil trestní střílení. "Byl jsem při nájezdu celou dobu úplně v klidu. Přiznám se, že jsem nevěděl, co Čiliak udělá. Věděl jsem však, co udělám já. Čiliak mě výborně vybruslil. Nemusím potvrzovat jeho kvality, výborně penaltu chytil," popsal Bednář svoje pocity po neproměněném trestném střílení.

Při další šanci vzal zakončení na sebe. "Věděl jsem, že bych gól mohl dát. Zahrál jsem to tam na lakomce. Zkusil jsem to jednoduše a propadlo to do branky," dodal Bednář.

Po nevýrazném začátku se hokejisté Hradce Králové zvedli. V Brně si připsali už sedmou výhru v řadě bez ztráty bodu. "No dobře, série moc nesleduji. Ale to se nebavíme o tom, že nám kromě dnešního zápasu nejdou přesilovky. Ty nám šly loni, dařily se nám extrémně. Jinak nyní hrajeme dobře. Pro nás je satisfakcí, že jsme dosud v Brně ještě nevyhráli za tři body. Trenéři se o tom v přípravě na utkání zmínili. Byla to pro nás motivace," dodal Bednář, který výsledkový vzestup potěšil.

Po prvních třech kolech byl Mountfield bez bodu a postupně se vzchopil. "Neměli jsme moc přípravných zápasů, které bychom hráli v této sestavě. Chvíli to trvalo, než jsme se sehráli. První tři zápasy to z naší strany vůbec nebyl hokej, který bychom chtěli předvádět. Pak přišla první výhra, stroj se začal rozjíždět, mužstvo si začalo věřit," ohlédl se Bednář za dosavadním průběhem sezony.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud