22. října 2017 • 20:19

Olomouc přehrála Plzeň 5:0, Škoda podruhé v sezoně nebodovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce porazili v 16. kole extraligy Plzeň vysoko 5:0. Hanáci tak vytěžili maximum ze své třízápasové domácí série, během níž neztratili ani bod, podruhé v jejím rámci navíc vyhráli s čistým kontem, které vychytal díky 19 úspěšným zákroků Branislav Konrád. Dva góly dal obránce David Škůrek. Škoda odehrála čtvrtý duel z pětizápasové šňůry v arénách soupeřů a potřetí za sebou prohrála. Přišla tak o sérii 13 utkání, v nichž bodovala. Naprázdno vyšla podruhé v sezoně.


Kohouti začali svižně jako v úterý proti Chomutovu a už po 20 vteřinách mohl skórovat Eberle a po něm Laš, brankář Svoboda a obránci Plzně ale byli proti. První šanci hostí měl Čerešňák, jehož ránu ještě tečoval jeden ze spoluhráčů, Konrád však v prvním testu obstál.

Ve 13. minutě hrála Olomouc přes minutu dvojnásobnou přesilovku. A byla využita, když svoji dělovku opět předvedl Škůrek. Hosté pak ubránili klasické oslabení a Gulaš mohl z brejku srovnat - Konrád se vyznamenal. Pak Hanáci přestáli oslabení i šance Indráka s Kubalíkem a sami podruhé udeřili. Obraně hostí ujel Holec, naservíroval kotouč Káňovi a nová posila Hanáků z Brna se trefila přesně.

Druhá třetina začala ranou Stacha do horní tyčky. Plzeň domácí zatlačila, olomoucká tvrz ale odolávala. Ve 28. minutě navíc překonal Svobodu Skladaný a domácí už vedli o tři branky. Škodovka hrála čtyřminutovou přesilovku, Konrád zázračně vykopl střelu Mertla. Hanáci se ubránili, z protiútoku opět mohl skórovat Skladaný, Svoboda ho však vychytal. Kousek od čtvrté branky byl i Mráz, gólman hostí se štěstím vytěsnil puk z brankoviště.

"Ve druhé třetině měla Plzeň tlak, trefila tyčku. My jsme dnes proměnili šance a třetí třetinu jsme na rozdíl od těch zápasů, které nám nevycházely, odehráli v pohodě. Cením si každé nuly, protože to většinou znamená vítězství. A proto hokej všichni hrajeme. Jsme rádi, že jsme porazili lídra tabulky, ani nevím, kdy naposledy Plzeň prohrála za tři body," prohlásil gólman Konrád.

Ve třetí části měl první tutovku domácí Holec, když jel sám na Svobodu, svůj nájezd však v gól nepřetavil. Ve 48. minutě pálil nejlepší střelec soutěže Kubalík, olomoucký brankář znovu skvěle zasáhl. V početní převaze Hanáků doráželi před Svobodou Sundher s Burianem. Uspět se povedlo ale až v 56. minutě Ostřížkovi ze Strapáčovy přihrávky. Na 5:0 pak pečetil výhru Hanáků druhým gólem v duelu v přesilovce Škůrek.

Olomoučtí kromě tříbodového zisku solidně odčinili debakl 0:10 z Plzně z duelu 3. kola. "Před zápasem jsem vůbec necítil, že by kluci nějak řešili to předchozí vzájemné utkání s Plzní. Každý zápas je jiný, kdyby se toho člověk měl bát, tak nemůže hrát, naopak jsme šli za třemi body a všichni makali na sto procent," ocenil spoluhráče domácí útočník Jan Káňa.

"Domácí nás přehráli zbraněmi, které jsou jim vlastní. Nasazením, bruslením, souboji, my jsme se jim nevyrovnali. Zabila nás první třetina, kdy jsme dvakrát inkasovali, ve druhé jsme měli útočný záchvěv, ale podržel je brankář. Ve třetí části po třetím gólu už bylo vlastně rozhodnuto," uvedl asistent hostujícího kouče Jiří Hanzlík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud