23. listopadu 2017 • 11:12

Bytyqi i Sedláčková už znají soupeřky pro titulové zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší české profesionální boxerky současnosti Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková už znají jména soupeřek, s kterými se příští sobotu 2. prosince utkají v Ústí nad Labem o pásy světové organizace WBC. V minimuší váhové kategorii doposud neporažená Bytyqi se utká s Fatumou Yaziduovou z Tanzanie, Sedláčková nastoupí v pérové kategorii proti Irmě Balijagičové Adlerové z Bosny a Hercegoviny. V obou případech bude ve hře takzvaný stříbrný titul WBC.


"S ohledem na váhové kategorie holek nebylo jednoduché najít pro ně soupeřky. Když chceme najít někoho dobrého, musíme se koukat tak daleko jako v případě Fabči," řekl ČTK Lukáš Konečný, pod jehož vedením se Bytyqi připravuje. Bývalý mistr světa je také jedním z pořadatelů galavečera v ústecké hale Sluneta.

Zatímco Bytyqi Konečný stále trénuje, Sedláčková se nově připravuje v Praze. Její souboj s Adlerovou tak bude i testem, zda příprava pokračuje dobře a má stále šanci bojovat o velké tituly. "Snažili jsme se pro Lucku najít soupeřku, která by ji prověřila, a Adlerová je podle nás dobrá zkouška. Má za sebou dobré zápasy," uvedl Konečný.

Adlerová má na kontě 25 zápasů v profiringu, z kterých 16 vyhrála. Většinou ale boxuje ve vyšší váhové kategorii do 60 kg. Se Sedláčkovou, která mezi profesionálkami ještě neprohrála, se však utká v kategorii do 57 kg. Třiadvacetiletá česká boxerka se momentálně připravuje pod vedeném svého partnera Štěpána Horvátha.

V případě Bytyqi je Konečný přesvědčený, že jeho svěřenkyně uspěje a připíše si dvanáctou výhru. "Jsem si stoprocentně jistý, že jsi jde pro výhru, a věřím, že zápas ukončí před limitem. Vidím Fabču dvakrát denně na tréninku a je znát, že se neustále zlepšuje. Navíc ona je zápasový typ, při zápasech je lepší než v tréninku," uvedl Konečný.

Třetím tahákem SES Box galavečera bude zápas devatenáctileté boxerské naděje Tomáše Šálka v těžké váze. Jeho soupeřem bude Maďar Laszlo Tóth a doposud neporažený Šálek bude usilovat o páté k.o. v kariéře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud