23. listopadu 2017 • 21:02

Házenkářky na úvod turnaje v Chebu podlehly Rakousku 27:28

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českým házenkářkám nevyšel vstup do turnaje čtyř zemí O štít města Chebu. Svěřenkyně Jana Bašného v úvodním utkání tradičního klání proti Rakousku nepotvrdily roli favoritek a vinou nepovedené pasáže v druhé části druhé půle prohrály těsně 27:28. V pátek reprezentantky změří síly se Švýcarskem a v sobotu v poslední zápasové přípravě před startem světového šampionátu s B-týmem Norska.


Bašný šetřil proti Rakušankám některé opory, nehrály Knedlíková ani Malá. Domácí tým vstoupil do zápasu lépe a v šesté minutě vedl už o čtyři branky po trefě Adámkové. Češky si pak většinu první půle udržovaly náskok, těsně před přestávkou ale polevily a Rakušanky srovnaly na 14:14.

Také po změně stran si zpočátku domácí výběr udržoval mírný náskok, zlom ale nastal na startu druhé poloviny dějství. Dedicová poprvé v utkání poslala do vedení Rakousko, Češky navíc potkal pětiminutový střelecký výpadek a stejná hráčka následně upravila na rozdíl tří gólů.

Domácí tým držela se sedmi brankami jeho nejlepší střelkyně Luzumová, která v 56. minutě srovnala na 26:26. Rakušanky, které na rozdíl od českého celku nebudou startovat na světovém šampionátu, ale zareagovaly dvěma brankami po sobě a Hrbková už jen snížila.

"Věděli jsme, že to bude vyrovnané utkání, Rakušanky mají teď velmi kvalitní tým. Nejsem úplně spokojený s výsledkem a ani s výkonem našeho týmu. Bylo tam hodně slabých a hluchých míst jak v obraně, tak v útoku," řekl pro svazový web Bašný.

"Přestože jsme dali hodně gólů, hrozně moc střel bylo z nepřipravených pozic, hodně se ke slovu dostávala individuální hra. V obraně bylo také mnoho chyb a projevovala se velká nedisciplinovanost s odraženými míči. Skoro jsme se dotáhli, ale gól chyběl. Ale je rozhodně lepší, že jsme o branku prohráli teď, ne za deset dní na začátku šampionátu. Spokojený nejsem, ale máme ještě dva zápasy a pak týden na další přípravu," dodal Bašný.

Po turnaji v Chebu se v pondělí sejde vybraná osmnáctka hráček v Plzni a ve středu 29. listopadu kouč Bašný oznámí finální nominaci šestnácti jmen na mistrovství, která vzejde z nynějšího jednadvacetičlenného kádru. Na šampionát do Německa český tým odcestuje o den později a do turnaje vstoupí v sobotu 2. prosince zápasem s Argentinou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud