23. listopadu 2017 • 23:11

Zlín prohrál v Tiraspolu 0:1 a ze skupiny nepostoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zlína do jarních bojů v Evropské lize nepostoupí. V 5. kole prohráli 0:1 na hřišti Šeriffu Tiraspol a před závěrečným duelem doma s Lokomotivem Moskva je jisté, že obsadí poslední místo ve skupině F.


Zlín prohrál i třetí venkovní duel ve skupině bez vstřeleného gólu. V Moldavsku ale svěřenci trenéra Bohumila Páník předvedli sympatický výkon, diktovali tempo hry a drželi více míč, jenže měli problémy s brejky soupeře. Po jednom z nich zařídil v 11. minutě vítězný gól Brazilec Jairo.

Šeriff prodloužil svoji neporazitelnost na 21 soutěžních zápasů a dostal se do vedení v tabulce. V posledním kole mu bude stačit k postupu i remíza v Kodani. Zlínští se budou proti Lokomotivu alespoň snažit rozloučit se s premiérovou účastí v EL bodovým ziskem.

Trenér Páník udělal v sestavě oproti posledním utkáním několik změn. Šanci dal brankáři Zlámalovi, Matejovovi, Bartošákovi, Hnaníčkovi, Džafičovi či Železníkovi. Ti potvrdili svoji motivaci a hosté byli od začátku aktivnějším celkem.

Jenže soupeř udeřil z první vážnější šance. Cristiano utekl po levé straně, na jeho centr nedosáhl Bačo a míč se dostal k Jairovi. Brazilský útočník si ho zpracoval do protipohybu druhého stopera Gajiče a střelou pod břevno překonal Zlámala. Krátce na to přežil Zlín šanci Sušiče.

Hosté měli nadále více ze hry, ale v zakončení nebyli dlouho nebezpeční. To protiútoky a standardní situace domácích volaly po gólu častěji. Brezovec mířil z přímého kopu těsně nad a ve 38. minutě podržel Zlín Zlámal. Po rohovém kopu totiž Bačo smolně tečoval míč na vlastní branku, ale zkušený gólman předvedl skvělý reflexivní zákrok a zabránil jistému gólu.

Po hodině hry ale začal být nebezpečný i Zlín a to zejména zásluhou Mehanoviče. Bosenský útočník nejprve cpal odražený míč do šibenice, ale brankář Mikulič dobře zasáhl. Krátce na to se Mehanovič postavil k přímému kopu a levačkou opět mířil do horního rohu, tentokrát trefil spojnici. A neuspěl ani napotřetí střelou z hranice vápna.

V závěru měl ještě dvě šance domácí útočník Badibanga, ale nejprve z úhlu netrefil branku a po chybě Gajiče v rozehrávce nevyzrál na Zlámala. Zlín na vyrovnání nedosáhl a Šeriff potřetí ve skupině udržel čisté konto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud