24. listopadu 2017 • 22:15

Bohemians 1905 remizovali v opatrném zápase s Libercem bez branek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v opatrném utkání 15. ligového kola s Libercem bez branek. Hosté teprve podruhé za posledních 18 zápasů nejvyšší soutěže neskórovali a nevyužili šanci minimálně do neděle bodově dotáhnout druhou Olomouc. V neúplné tabulce zůstali čtvrtí. "Klokani" bodovali pošesté za sebou, mohou ale přijít o šestou příčku.


"Remíza je asi zasloužená, šancí bylo málo. Spokojený nejsem, nemám rád remízy 0:0, ale na vítězství jsme tu dnes neměli. Fotbalu tam moc nebylo. Spíš se dnes měly prodávat vstupenky na atletické závody a ne na fotbalové utkání. Kondiční trenéři si přišli na své. Z atletiky by mužstva dostala jedničku, z fotbalu tak tři minus," řekl na tiskové konferenci liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan vstoupil do zápasu lépe a hned v první minutě se dostal do šance Breite, který z první těsně minul. Liberec nastoupil s třemi obránci a domácí se s tím první půlhodinu srovnávali. V 17. minutě chyboval při rozehrávce gólman Bohemians Fryšták, který trefil napadajícího Pulkraba, balon se ale odrazil mimo.

"Tak nějak jsem to čekal. Viděl jsem, že si to gólman kopl delší, že na mě vůbec nekoukal. Běžel jsem tam, teď jsem dal takhle gól v reprezentaci. Tušil jsem, že by to mohl kopnout do mě. Trefil to bohužel pro mě blbě, šlo to mimo bránu," uvedl Pulkrab.

"Klokani" přidali po 30 minutách a během chvíli si vytvořili tři dobré šance. V 36. minutě se do Dostálova centru položil Nečas a hosty zachránil brankář Kolář, hned o minutu později domácí útočník ze strany procpal míč pod gólmanem, ale z úhlu jej do sítě neumístil. Vzápětí si naskočil na centr Krch a hlavou těsně přestřelil.

Na startu druhé půle utekl Reiter, ale na jeho přihrávku Mašek těsně nedosáhl. Pak opět na chvíli převzal taktovku Liberec a Fryšták musel v 63. minutě zasahovat proti voleji od Coufala.

Hra se pak rozdrobila do osobních soubojů a šancí výrazně ubylo. Až v 80. minutě dostali možnost rozhodnout Bohemians. Veterán Jindřišek z přímého kopu z hranice vápna zakroutil míč přesně do horního rohu, ale hostující gólman Kolář střelu bravurně vytáhl na roh.

"Samozřejmě se to dalo kopnout líp tak, že by padnul gól. Chtěl jsem to určitě kopnout na gólmanovu stranu, udělal krok za zeď, ale ještě se stačil vrátit. Kdyby to bylo víc umístěné k tyči, asi by neměl šanci," uvedl Jindřišek.

"Byl to pro mě nejtěžší zákrok. Nic jsem neviděl. Na poslední chvíli jsem udělal krok za zeď, podjela mi noha a natáhnul jsem si u toho lýtko. Jsem rád, že jsem to chytil, bylo to konečky prstů," dodal Kolář.

Strhnout výhru na svou stranu mohli i hosté, kdyby střídající Voltr nezamířil vedle. V nastavení pak na malém vápně nezakončil domácí Luts. Bohemians i tak bodovali s Libercem teprve podruhé za posledních pět zápasů.

"Základní cíl rozloučit se s fanoušky na Bohemce s podzimem vítězně jsme nesplnili. Takže cítím lehké zklamání, protože v utkání jsme měli k vítězství trošku blíž než soupeř. Na druhou stranu obstáli jsme se soupeřem ze špičky tabulky způsobem rovný s rovným, s Olomoucí taky. Takže si říkám, že ta místa, na kterých se nacházíme, si zasloužíme. Takže to není shoda náhod," uvedl trenér Bohemians Martin Hašek starší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud