25. listopadu 2017 • 09:30

Kolář si natáhl sval, přesto zasáhl a zachránil Liberci bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Udělal krok za zeď, navíc podklouzl a natáhl si lýtkový sval. Přesto brankář Ondřej Kolář stačil deset minut před koncem zápasu zasáhnout proti povedené střele Josefa Jindřiška z přímého kopu těsně za vápnem a zachránil tak fotbalistům Liberce bod za bezbrankovou remízu v utkání 15. ligového kola na stadionu Bohemians 1905. Nerozhodný výsledek považoval za zasloužený.


"Byl to pro mě asi nejtěžší zákrok zápasu. Nic jsem při té situaci neviděl. Na poslední chvíli jsem udělal krok za zeď, podjela mi noha a natáhnul jsem si u toho lýtko. Jsem rád, že jsem to chytil, bylo to konečky prstů," řekl novinářům Kolář.

"Klokani" měli proti Liberci více šancí a brankář hostů musel zasahovat i v 35. minutě, kdy zneškodnil povedený volej Jakuba Nečase. "To jsem sice viděl, ale byla to rána. Já jsem tam reflexivně mávnul rukou a jsem rád, že jsem to trefil," podotkl Kolář.

Vychytal pátou nulu v ligové sezoně a bod nakonec bral. "My můžeme být za remízu spokojenější, protože Bohemka měla více šancí. Ale kdyby Radek Voltr trefil tu hlavičku, mohli jsme v 88. minutě dát na 1:0 a mohli jsme vyhrát," mínil Kolář.

"Ale asi zasloužená remíza. Čekal jsem, že to bude opatrnější zápas, ale čekal jsem, že padne více gólů, že to bude přestřelka. Ne že to skončí 0:0," dodal třiadvacetiletý brankář Slovanu.

Jeho celek prožil povedenou první polovinu sezony. Z úvodních 15 kol jedenáctkrát bodoval a v neúplné tabulce je čtvrtý. Podzim zakončí za týden doma proti Olomouci.

"Jsme spokojeni, kde se pohybujeme, jsme na pohárových příčkách. Ale ještě se nechci unáhlit, čeká nás zápas s Olomoucí. Ten to teď rozhodne a pak to můžeme zhodnotit," dodal Kolář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud