6. prosince 2017 • 20:34

Nymburk si v LM odvezl z Polska důležitou výhru 88:82

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburku si v sedmém kole Ligy mistrů připsali důležité vítězství 88:82 na hřišti polského mistra Zieloné Góry. Po druhé venkovní výhře v sezoně se tak drží v horní polovině tabulky. Nejlepším hráčem utkání byl s 22 body pivot Petr Benda.


"Hráli jsme dobrý zápas v útoku, ale ne v obraně. Tam se musíme zlepšit. Máme však důležité vítězství. Skupina je těžká a potřebujeme každou výhru, zvláště ty venkovní," řekl na pozápasové tiskové konferenci Benda.

Nymburku skvěle vyšel vstup do zápasu a za první čtvrtinu nastřílel 30 bodů. Dařilo se zejména Vojtěchu Hrubanovi, který za prvních deset minut na hřišti dal 14 ze svých 16 bodů. Dobré minuty ukazovala nová posila Dardan Beriša a tradiční oporou byl i Benda.

Hosté si tak ve druhé čtvrtině vypracovali vedení až o 17 bodů, jenže pak domácí zabrali v obraně, utlumili nymburský útok a navíc se jim rozstřílel Vladimir Dragičevič. Ve třetí čtvrtině se tak Zielona Góra dotáhla na rozdíl jediného bodu.

Na to však odpověděl důležitou trojkou kapitán Pavel Pumprla a zabránil tak polskému celku jít do vedení. Nymburk si od té doby udržoval neustále mírný náskok a už nedal soupeři šanci. V závěru se o to znovu staral důležitými koši zejména Benda.

"Hráči odvedli dobrou práci. Nebylo snadné se na tento zápas připravit po reprezentační pauze. První půlka byla hlavně o útocích. Ve třetí čtvrtině jsme se nechali dotáhnout, ale byli jsme dostatečně odolní, abychom se nezlomili. Je to pro nás opravdu velké, velké vítězství," hodnotil trenér Oren Amiel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud