Jakub Hlaváč
9. prosince 2014 • 17:27

Nejen Praha. Růžička rozšiřuje reprezentační základnu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důkaz, že myslí daleko dopředu předložil trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička. Na další pokračovaní Euro Hockey Tour nominoval mužstvo, které nemusí nutně vyhrát teď. Ale mohlo by vyhrávat v budoucnosti.



Ve vší úctě k evropské sérii, její výsledky nejsou nejdůležitější. Ve sportu, kde se každý rok koná mistrovství světa a účast na něm je jistá, je podstatný právě tento podnik. Pro současný český hokej je potřeba právě pro něj vychovat nové reprezentanty.

Vladimír Růžička jistě mohl v úterý přednést zářivější jména, nablýskat svůj výběr dalším exkluzivním hokejovým zbožím (Jiří Novotný, Petr Čáslava, Martin Ručinský...). Jenže... Myslí jinak. Navzdory tlaku tří proher v řadě z této sezony, nehodlá sejít ze své cesty. Ta má vést k výchově talentu.

Jak se zařekl po opětovném nástupu do funkce nejvyššího českého trenéra, začal pracovat se širokou základnou hráčů. Vychovává je pro sebe či svého nástupce. Protože současná generace „evropského“ výběru tu jaksi nebude věčně.

Proto je dobře, že šanci osahat si věci se lvy a orlicemi ve znaku dostanou Dominik Simon, Vladimír Eminger a další. Těžko o nich přemýšlet jako o posilách pro Prahu. Ale za tři, čtyři roky mohou být právě oni oporami.

V příštím týdnu se navíc rozhodně máme na co těšit, už se bude podávat solidní předšampionátová ochutnávka. Taková souhra Vladimíra Sobotky a Romana Červenky je velmi lákavá. Do toho šikula Jakub Klepiš, nápaditý bek Ondřej Němec.

A když se koukneme po jménech méně známých – pozornost zaslouží v KHL velmi dobře hrající Roman Horák, zajímavý bude boj Radka Smoleňáka. Extraligovou dominanci musí zkusit potvrdit beci Michal Kempný či Adam Polášek.

A do toho snad vyprodaná O2 Arena. Mix zkušených harcovníků a nováčků si to zaslouží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud