Jakub Hlaváč
24. dubna 2016 • 23:26

Žádná kdyby. Bílí Tygři jsou mistrem extraligy zaslouženě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spravedlivý. Takový je liberecký hokejový titul. Těžko může někdo tvrdit, že by šampaňské a doutníky byly ve špatné kabině. Severočeši extraligu válcovali celou základní část, krok s nimi držela jen a pouze Sparta. Tu pak udolali ve finále. Zaslouženě.



Vždycky se najdou důvody k vyřčení slůvka KDYBY. Jenže tentokrát je jich velmi málo. Bílý Tygři lámali v průběhu hokejového roku rekordy, lecčíms soutěž obohatili. A především měli svou vizi, jak vítězit. Dotáhli ji do konce.

Vše začalo u šéfů. Ti svěřili plnou moc do rukou osoby Filipa Pešána, který si sám postavil kostru svého souboru. Postavil ji pevnou, angažoval velké hráče. A jim vštípit svou myšlenku, dostat je na svou stranu.

Ostatně sílu ukázal i během finále. Dokázal střídat brankáře, dokázal posadit hvězdného Petra Vampolu. Dokázal zkrotit emoce svých svěřenců, vrátit je do vymezeného prostoru. V sedmatřiceti ukázal mimořádné sebevědomí. Vizitku si řádně vylepšil.

Liberec potřeboval k laskání poháru pouhých 14 utkání. Chomutov i Mladou Boleslav vyřídil jasně 4:0 na zápasy. Bez problémů. Ty mu připravila až Sparta. Ne takové, které by byly neřešitelné. Sama už totiž byla značně zdecimována souboji se Zlínem a Plzní.

Finále tedy mělo spravedlivé obsazení, spravedlivé bylo i jeho vyústění. Pro ostatní extraligové účastníky je to výzva, musí se zlepšit. Liberec chce vybudovat dynastii, předpoklady k tomu má. Sparta naopak v současném složení další šanci nedostane.

P.S.: Trenér Pešán hovořil o tom, že finále byla reklama na český hokej. To zajisté byla. Hokej to nebyl zlý. Ukázaly se v ní však i velké bolesti nejvyšší tuzemské soutěže: chyby disciplinární komise, rozhodčích i některé výstupy hráčů samotných.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:2 po prodloužení (6. finále)
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud