Jan Jaroch
14. listopadu 2015 • 20:10

Rozhodne finálovou bitvu čtyřhra? Ruská síla v deblu je veliká

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hoďte si korunou, pokud chcete vědět, kdo bude v neděli tančit kolem stříbrného poháru. Pod českým týmem se sice v sobotu třásla židle víc, stav 1:1 ale vyhovuje oběma.



 A také staví dramatické kulisy k nedělnímu úvodnímu duelu dvou nejzářivějších tváří finále. Maria Šarapovová versus Petra Kvitová, tahle řež ještě nemůže rozhodnout celý zápas, dramaticky ho však ovlivní a udá tón zbytku dění.

Kapitán Petr Pála hovořil před soubojem hvězd se zjevným optimismem. „Jsou cesty, jak se Marie dostat na kobylku. Když bude hrát Péťa dobře, je šance velká,“ prohlásil.

Je to český kapitán, kdo má víc práce s vymýšlením. Karolína Plíšková v sobotu nezahrála oslnivě, ale dost slušně na to, aby mohla jít na kurt i v neděli. Zvlášť při vědomí, že potíže Lucie Šafářové se zápěstím jsou reálné a její bilance proti ruské dvojce a kamarádce Pavljučenkovové je záporných 2:5. Plíšková s Pavljučenkovovou vede 1:0 a navíc tým by mohl Šafářovou nutně potřebovat do deblu.

Je však žádoucí nepustit finále za stavu 2:2 do soudné čtyřhry. Česko by sice na kurt mohlo poslat pár ze skvělých hráček, ty však nejsou sehrané. Rusky mohou kontrovat skutečnou deblovou elitou.

Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou patří shodně ve čtyřhře do top 10, letos spolu hrály finále Wimbledonu, Indian Wells i Miami, semifinále na Roland Garros.

Jde o stálý tým, jehož slabinou sice může být nerozehranost se zraněním se potýkající Makarovové, i tak jde o hrozivou sílu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud