Jiří Punčochář
27. ledna 2015 • 15:10

Bývalý rozhodčí Minář v Kometě? Volba dobrá, načasování ne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé se o tom, že Milan Minář pracuje pro Kometu, začalo mluvit na přelomu roku. Zrovna ve dnech, kdy Jakub Koreis, útočník Brna, vyfasoval na disciplinárce dva zápasy stop za faul v povánočním zápase proti Spartě. Pouhá shoda okolností, nijak významná. Poslouží přitom jako dokreslení pro úvahu, jestli může muž, jehož jméno mělo posledních skoro dvacet let mezi rozhodčími obří renomé, se svými kontakty pro Kometu zafungovat i v zákulisí.



Z toho, co o jeho fungování v Kometě vím, si myslím, že nemůže. Minář pomáhá Kometě přesně jednu extraligovou čtvrtinu a nikde není slyšet, že by si někdo stěžoval na výkon rozhodčích v zápase proti Brnu, že by mu někdo šel na ruku. Počet brněnských stížností na disciplinárce nevzrostl. Téma „Kometa a rozhodčí“ de facto neexistuje.

Jenže málo naplat, spojení klubu s rozhodčím vždycky vyvolá otázky, bylo to tak i v případě práce fotbalových sudích Pučka ve Slavii nebo nově Bílka v Liberci. Ptát se je v pořádku. Musel to tak nakonec cítit i šéf komise rozhodčích, když mezi svoje muže rozeslal mail s informací o Minářovi.

Asi by to nepovažoval za nutné, kdyby se Minář do dění vrátil s delším časovým odstupem a ne v době, v níž měl ambice ještě pískat. V době, kdy všechny rozhodčí osobně zná. Pocitově ho leckdo může brát ještě jako jednoho z nich.

Pokud by se zaváhání rozhodčího ve prospěch Komety muselo řešit, mohlo by přijít nařčení: „Čemu se divíte, když mají v kanclu rozhodčího…“ Tohle je jediný problém, který za touto spoluprací vidím.

Pokud klady pro Kometu převažují, a během dvou měsíců se už ukázalo, že ano, pak je všechno v pořádku. Minářovu oku a úsudku věří, proti její volbě nelze mít námitek.

Kdyby s jeho zařazením do svých řad počkala, bylo by to nejspíš lepší. Ale ona cítila, že jí prospěje teď.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud