Jonáš Bartoš
15. listopadu 2016 • 23:01

Složitá příprava. Čechům chyběli fanoušci, počasí i potřebný náboj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zima, nepříjemný déšť a utkání, které vlastně nic neřeší. Příprava české fotbalové reprezentace v Mladé Boleslavi s Dánskem také kvůli tomu postrádala atmosféru. Ano, jakýkoliv duel národního týmu má být svátkem. Jenže při sledování úterního zápasu se až příliš často vkrádala na mysl otázka, jaký smysl vůbec má.



V Mladé Boleslavi přišlo pouze 1763 diváků. Ve městě automobilů se na fotbal všeobecně chodí málo, v úterním chladném a deštivém večeru to bylo o to horší. Pro PR oddělení české fotbalové asociace, i když dělalo všechno možné, takřka neřešitelný úkol, aby diváky na stadion ve větším počtu přilákalo.

Jindy je příprava národního týmu vítaným pomocníkem pro trenéry, pro fanoušky zase možností, jak vidět své největší domácí hvězdy bojovat v českém dresu. Zvlášť, pokud v našlapaném klubovém kalendáři reprezentačních okének příliš není.

Jenže v půlce listopadu, čtyři dny po těžké kvalifikační bitvě s Norskem, je opravdu složité hledat motivaci. Hráči ví, že už o víkendu budou plnit povinnosti v klubech, další reprezentační sraz přijde za nějaké čtyři měsíce. V tu dobu bude situace každého fotbalisty úplně jiná a trenéři budou při nominaci spíš koukat na aktuální formu než na to, jak kdo odehrál přípravu na konci podzimu.

Zápasu samozřejmě nepřidala ani kulisa, v jiném městě by na reprezentační fotbal přišlo třeba víc lidí. Jenže jiná možnost pro místo utkání nebyla – Dánové chtěli hrát blízko Prahy a odpovídajících stadionů je v okolí hlavního města málo.

Zatímco v pátek v Edenu atmosféra a povzbuzování fanoušků všechny reprezentanty příjemně překvapila, v Boleslavi to bylo naopak. Před zápasem se hodně mluvilo o později později popřeném výroku dánského trenéra, že by nejraději duel s Českem nehrál, že takový zápas je i pro hráče zbytečným rizikem.

Především v prvním poločase, kdy úroveň utkání nebyla kdovíjaká, se podobná myšlenka možná leckomu vkrádala opět na mysl…

Česko - Dánsko: Barák debutoval a hned dal krásný gól - 1:0
Video se připravuje ...

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud