Michal Koštuřík
31. října 2013 • 12:45

Habanec se s mazáky nemazal. Slovácku zatím risk prospívá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavřete oči a za vteřinu je otevřete. A pak ještě jednou. Pořád stejný pohled, co? Skutečně vás nešálí zrak a na lavičce Slovácka sedí Trousil, Volešák, Ondřejka, Kubáň, Šumulikoski, Mezlík... Nezvyklý pohled. Většina z těch borců je v klubu léta, patří mezi odchovance anebo uznávané ikony. Nyní jsou z nich náhradníci.



Trenér Svatopluk Habanec se ve druhé polovině podzimu odhodlal k razantnímu řezu do mužstva. Jeho trpělivost ukončila domácí remíza s Baníkem (2:2), po ní mazal na střídačku i kapitán Jan Trousil, do té doby dlouhodobě nepostradatelný článek elitní jedenáctky.

Další čtyři zápasy si ani neškrtnul. Podobně jako Volešák nebo Kubáň. Jejich místa obsadily dynamičtější typy. Učte se jména Patrik Šimko, Matěj Biolek či Marek Havlík. To je budoucnost Slovácka.

Dražší hráči, kteří přestávají stíhat moderní fotbal, půjdou pryč. Někteří už v zimě. Musí, už kvůli atmosféře v kabině. Ze šestice jmenovaných bych radil s určitostí ponechat v kádru nejstaršího Trousila.

Ten má pořád mančaftu co dát a o místo se s typově podobným Tomášem Radou ještě popere. A nedivil bych se, kdyby byl úspěšný. Trenér Habanec to dobře ví, proto odsouhlasil nedávné prodloužení kontraktu se zkušeným stoperem.

Habancův tah vzbudil v Uherském Hradišti a širokém okolí vášně. Jde o odvážný, leč sympatický krok. Kouč ukázal, že u něj rozhoduje jen a jen výkonnost, žádné zásluhy či věk.

Zatím mu strategie vychází, z posledních dvou ligových zápasů získalo „nové“ Slovácko čtyři body. Přidá další v sobotu proti Dukle? Mazáci se na to budou opět koukat z lavičky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud