Pavel Bárta
28. prosince 2015 • 20:50

S Pastrňákem poroste na šampionátu celý český tým

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Bostonu můžeme jen poděkovat. První start, první gól, první vítězství. David Pastrňák byl proti Slovensku ještě dalek tomu, čeho je na ledě schopen. Ale to může být spíš pozitivní zpráva, protože po návratu do juniorské reprezentace zahrál skvěle. Na to, co všechno v posledních dnech a týdnech prodělal a prožil.



Vleklé zranění, nerozehranost, čekání, jestli ho Bruins pošlou na farmu nebo do Finska, dlouhá cesta, časový posun a hned zápas. Musel rychle přepnout na úplně jiný hokej, hraný na větším ledě. A to bez jediného tréninku, po necelém dni přímo na místě, ještě k tomu v utkání, které pro český tým tolik znamenalo.

Slováci předtím shrábli povinné body v duelu s Běloruskem, Češi měli tenhle úkol teprve před sebou. Povedlo se to i díky Pastrňákovi. Útočník, od kterého si všichni tolik slibovali, neuspořádal žádnou one man show, ovšem předvedl víc, než se napoprvé čekalo, a zvlášť po tom všem, co jeho comebacku předcházelo.

Asi nikdo nedokázal odhadnout, co předvede, aspoň než se na mistrovství světa rozkouká, aspoň trochu se sžije se s týmem a spoluhráči. Borec z NHL však dodal týmu jistotu, zkušenost a předvedl, jak velký a důležitý z něj roste hráč. Čišela z něj energie, přenesla i na spoluhráče.

Puky mu někdy odskakovaly jinak, než si přál, pár jich ztratil, chytré přihrávky někdy nenašly adresáta nebo zůstaly nepochopeny. Na ledě však Pastrňák beztak patřil k nejlepším, vytvářel šance a nakonec jako první český hráč na turnaji skóroval ze hry a tím vlastně rozhodl zápas.

Češi zvítězili, nakročili do play off a příště můžou hrát ve větším klidu. David Pastrňák jim k tomu výrazně dopomohl, přitom ukázal, že nepřijel jak namistrovaná hvězda, která by se snažila na sebe upozornit a předvádět se. Pracoval hlavně pro úspěch týmu.

Po zápase opatrně a s pokorou pravil, jak věří, že se bude pořád zlepšovat. Proti Slovensku naznačil, jak skvělý dovede být. A s jeho výkonem může růst i celý český tým.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud