Pavel Ryšavý
3. března 2017 • 22:31

Hokej čeká válka gigantů. Sparta potká Kometu o dost dřív, než se čekalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě si asi oba malovaly, jak se potkají v play off. A až to přijde, bude to nářez. Hokejová řežba, svátek, událost jara. To všechno platí. Jen nejspíš Sparta i Kometa doufaly, že do sebe vrazí o nějaký ten týden později. Kvůli bídným brněnským časům, které začaly s listopadovými plískanicemi, je na programu válka světů už ve čtvrtfinále. O dost dřív, než se čekalo.



Když seženete lístek, bude to za odměnu.

Není to zase tak dávno, když Kometa hrála v Praze naposledy. Všechno zastínil útok Tomáše Pöpperleho špičkou hokejky na Leoše Čermáka . Víc se mluvilo o deliktu než o tom, jak byla parta z Brna zoufale špatná a neškodná.

Připomínala šumák, rok výroby 1983, který jste teď našli v babiččině kredenci. A nezašumí a nezašumí. Neškodná a mazlivá. Bezradná. Takový byla Kometa. Kometka, možná spíš Kometička. Malinká a nicotná. Pozoroval jsem tehdy majitele Libora Zábranského na lavičce, byl jsem zvědavý, jestli třískne lahví, kopne do lavičky, zařve, až se budou zdi třást... Nic. Jen stál, držel si bradu, maximálně se podpíral o pokrčené koleno.

Připadalo mi, jako kdyby Kometa rezignovala. Prohrála 0:4, byla odevzdaná.

Zapomeňte, že čtvrtfinále bude stejné.

V Brně se něco zlomilo, na Spartu narazí o dost jiný protivník. Tohle sice asi majitel Zábranský neuslyší rád, ale když jsem po pár dnech viděl Kometu znovu v Liberci, připomínala mi ten tým, který štval extraligu za vlády náčelníka jménem Vladimír Kýhos.

Neústupný, protivnější než slepená izolepa, s energií. Za Kýhose bylo tohle šéfovi málo, chtěl na lavičku jméno, přivedl Aloise Hadamczika . Teď musí být rád, že se staré atributy do Brna vrátily zpátky.

Protože bez nich by série se Spartou skončila jako jejich poslední vzájemný střet. Silný soupeř v rudém triku zařadí trojku a dá Kometě takovou sodu, že se domů vrátí s banánem v ruce a botami od sněhu.

Vládce Moravy ožil v pravou chvíli. Série bude mít velký náboj a mám tak nějak pocit, že jestli někdo může nadupané Spartě vystavit v cestě do finále stopku, tak právě Kometa. Ano, tahle z posledních dní, tedy protivná, urputná se zázračným Markem Čiliakem v zádech. Vítěz pak klidně může brát všechno, bude rozjetý a plný euforie, jak si poradil se silným protivníkem.

Ale stejně je škoda, že tahle řež přichází už teď. Nejlepší bonbony se mají z pytlíku tahat až jako poslední...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud