24. července 2014 • 04:35

König: Špatný den tu měl skoro každý. Aspoň je vidět, že je Tour čistá

Autor: rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční drsná pyrenejská etapa ho dostala, v celkovém pořadí Tour de France ztratil Leopold König dvě místa. České překvapení závodu ale zůstává v první desítce a rozhodně se nevzdává naděje na další posun dopředu.



„Cítil jsem, že to prostě nejede, nohy byly slabé, cítil jsem se takový těžký. Ale to bych byl monstrum, kdybych neměl špatný den,“ hodnotil vyčerpaný König 17. etapu pro idnes.cz.

„Byl to můj první zlý den v horách. Jsou součástí Tour, vždyť ten špatný den tu měl skoro každý. Na mě přišel dneska,“ konstatoval smířeně devátý muž průběžného pořadí.

„Ale něco to ukazuje: že Tour je čistá. Dřív takové špatné dny (lidí z popředí pořadí) nebyly až tak moc časté. Tady naopak časté jsou,“ soudí debutant na Tour.

V celkovém pořadí sice König klesl, nicméně za svou dosavadní sedmou pozicí, která nově patří Nizozemci Baukemu Mollemovi, zaostává jen o 41 sekund. Königova ztráta na Nibaliho činí 12:40.

"Ale já to ještě vylepším! Myslím, že čtvrtek bude už lepší den a v sobotní časovce to zase trochu zlepšíme," dodal odhodlaně šestadvacetiletý Čech.

Český cyklista Leopold König patří na Tour de France do elitní desítky, momentálně je osmý
Český cyklista Leopold König patří na Tour de France do elitní desítky, momentálně je osmý

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud