25. září 2017 • 07:43

Thomas vyhrál golfový FedEx Cup a tím i prémii 10 milionů dolarů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký golfista Justin Thomas se stal nejlepším hráčem sezony. Na posledním turnaji okruhu PGA v Atlantě skončil druhý, posunul se do čela hodnocení FedEx Cupu a získal bonus deset milionů dolarů.



Finále sezony překvapivě na hřišti East Lake vyhrál Američan Xander Schauffele, který rozhodl birdie na poslední jamce a Thomase porazil o ránu.

Čtyřiadvacetiletý Thomas v právě skončeném ročníku PGA získal pět titulů, nejvíce ze všech hráčů, včetně premiérového majoru na PGA Championship. Na druhé místo v pořadí FedEx Cupu odsunul krajana a kamaráda Jordana Spiethe.

"Hrál jsem celou sezonu opravdu dobře, ale musím přiznat, že je to zvláštní. Nevyhrál jsem turnaj a slavím tady vítězství," usmíval se Thomas.

Spieth vstupoval do turnaje v Atlantě z prvního místa v hodnocení sezony, ale zahrál o čtyři rány hůř než Thomas a vedení mu přepustil. "Justin udělal obrovský pokrok, skvěle zvládá koncovky a je fenomenální ho sledovat," řekl Spieth.

Schauffele zakončil svoji premiérovou sezonu na PGA titulem a řekl si tak o cenu pro nováčka roku. Třiadvacetiletý golfista zvítězil s celkovým skóre -12, když jeho vítězný par nejdříve obkroužil jamku a teprve poté do ní sklouzl.

Smutným hrdinou finále byl Paul Casey. Angličan měl před závěrečným kolem náskok dvou ran, ale nezvládl ho a klesl na páté místo. Na PGA se mu nedaří, za uplynulé tři sezony skončil čtyřiadvacetkrát v desítce, ale vyhrál jen v Houstonu v roce 2009. Přitom na European Tour zaznamenal dvanáct výher.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud