27. února 2014 • 12:15

V UFC bude bojovat další Čech. Karlose Vémolu nahradil Pešta

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

UFC je nejlepší MMA organizací světa a do teď v ní bojoval zatím jediný Čech, kterým byl Karlos Vémola. Nyní s ní podepsal smlouvu další český bojovník Viktor Pešta, který zatím zápasí v těžké váhové kategorii.



Odejít z české bojové scény do zámoří se zdálo být vždy nemožné. Třiadvacetiletý ultimátní bojovník Viktor Pešta ovšem ukázal, že se vyplatí jít za svým snem. Vždy toužil po tom, dostat se do nejlepší MMA organizace světa. A povedlo se. S UFC (Ultimate Fighting Championship) podepsal kontrakt.

Pešta šel za svým snem, když se dobrovolně přihlásil do kempu švédského zápasníka Gustaffsona. Ukázal tam, že bojovat umí na skvělé úrovni a podpisu s prestižní UFC už nic nebránilo. Zatím má na svém kontě devět profesionálních zápasů v těžké váhové kategorii, všechny vyhrál.

Podívejte se na Peštův zápas, kdy vyhrál titul GCF:

Zatím jediným českým bijcem v UFC byl Karlos Vémola. Bojoval tam v šesti zápasech, vyhrál dvakrát, když porazil Setha Peruzelliho a Mika Massenzia. Po odchodu z UFC se do zápasu postavil už třikrát, z toho dvakrát v Čechách. Pokaždé vyhrál.

UFC je největší MMA organizací světa. Byla založena v roce 1993 a v současnosti pořádá více než 30 bojových akcí ročně a má pod smlouvou nejlepší světové ultimátní bojovníky v čele s Andersonem Silvou, Cainem Velasquezem, Jonem Jonesem a dalšími.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud