6. září 2017 • 19:07

Šéf futsalové Sparty: po kolapsu na tribuně zůstal v umělém spánku

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zápas, který se měl stát futsalovým svátkem. Místo toho se utkání prvního kola mezi Spartou a Plzní v pražské hale na Podvinném mlýně proměnilo v úterý večer v obrovské drama. Za stavu 4:4 zkolaboval v hledišti prezident domácího klubu Zdeněk Větrovský. Lékaři okamžitě zahájili resuscitaci, utkání bylo přerušeno. Dnes Sparta na Facebooku zveřejnila, že její šéf zůstává udržován v umělém spánku.



Zápas byl přerušen necelé čtyři minuty před koncem druhého poločasu, kdy Větrovský zkolaboval na tribuně. Zatímco futsalisté Plzně odešli v šoku do kabin, domácí hráči zůstali po celou dobu ošetřování svého ředitele na palubovce. Na pomoc po několika minutách přispěchali i členové ochranky.

Podle serveru Sport.cz začal přítomný lékař okamžitě s resuscitací, do které se zapojili i členové záchranky, jež dorazila zhruba za třináct minut. Otřesení hráči zpočátku sledovali boj o funkcionářův život přímo z hrací plochy haly na Podvinném mlýně, než odešli do kabin.

Zdeněk Větrovský byl poté odvezen do nemocnice. Ve středu večer Sparta zveřejnila na Facebooku zprávu, že prezident klubu je udržován v umělém spánku. Bližší informace budou známy až změny o jeho stavu poskytne rodina.

Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského
Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud