Ivo Pospíšil
29. října 2014 • 20:32

Rozpad házenkářské repre. Na Francii bez Jíchy a jen se 14 hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE CHAMBÉRY | Je to už tak neuvěřitelné, že se nad tím museli lehce pousmát. Smutně, zoufale, rezignovaně. „Fakt nevím, co na to mám říct,“ říká reprezentační manažer Karel Nocar, když před čtvrtečním úvodním kvalifikačním zápasem (19.30) s Francií oznamoval už devátého padlého. Po Filipu Jíchovi, či Pavlu Horákovi přibyl i Tomáš Řezníček. Nároďák čítá jen 14 hráčů.



Ve čtvrtek je čeká duel na hřišti superfavorita, olympijského vítěze, mistra Evropy, ale když se podívají na seznam zraněných, musí jen nevěřícně kroutit hlavou.

Filip Jícha, Pavel Horák, Roman Bečvář, Jan Stehlík, Martin Stržínek, Ladislav Brykner, Radek Horák, Leoš Petrovský a nově i Tomáš Řezníček.

„Já už na tohle nic neříkám. Je to prostě neuvěřitelné. Dochází mi slova. Tohle jsem nikdy nezažil,“ soukal ze sebe jen před dnešním úvodním zápasem házenkářské kvalifikace na ME reprezentační manažer Karel Nocar.

Od 19.30 je čeká duel na hřišti jednoho z nejlepších týmů světa, avšak místo ambic na trápení se jen sami trápí. „I proto všechno jsme teď v přípravě soustředili jen na sebe. Je to extrémní situace, ale nemůžeme s tím nic dělat. Musíme hrát s tím, co máme,“ říkal trenér Jan Filip.

Ten převzal národní tým v létě s Danielem Kubešem po duu Haber – Hudeček, avšak křest bude pro něj zřejmě pořádně drsnou zkouškou mladíků. V týmu tak mezi zkušenými vyčnívají hlavně brankáři Petr Štochl a Martin Galia.

Tady čeští házenkáři odehrají kvalifikační zápas s Francií
Video se připravuje ...

„Je to ale realita, musíme se vypořádat bez nich, musíme to se zdravýma klukama do toho jít a aplikovat to, co jsme se snažili naučit,“ tuší Nocar.

Už proto tak trochu pokukují po nedělním zápase s Makedonií, který je hlediska kvalifikace pro ně klíčový. Na ME se dostanou ze skupiny jen dva týmy a odmyslíme-li, že Francie by měla ve skupině hrát vlastní ligu, je Makedonie pro Česko rozhodujícím soupeřem.

I v něm je jisté, že Jícha a spol. nenastoupí

„Komunikujeme s doktorem, zda se vrátí alespoň Řezníček. Ta situace se může každý den měnit, při nejhorším se dá využít prášky a injekce. Uvidíme, zda bude schopný. Na tréninku si naštípl malíček na ruce, což je nepříjemné a bolestivé,“ doplnil Nocar.

Když si však sám uvědomí, že na hřišti superfavorita Česko může počítat jen se čtrnácti statečnými, povzdechne si: „Na to prostě nemám slov.“

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud