7. ledna 2014 • 05:00

Byla sjezdovka nebezpečná? Schumacher může vysoudit miliony

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pádu na lyžích zůstává Michael Schumacher už víc jak týden v kómatu. Napětí však vzrůstá nejen v nemocničním pokoji, ale také mimo něj. Existuje možnost, že se schyluje k velké právní bitvě, ve které by mohli právníci nejúspěšnějšího jezdce v historii formule 1 vysoudit velkou částku na francouzském středisku Meribel, kde k nehodě došlo.



Kde najdeme jádro sporu? V místě, kde Schumacher poslední prosincovou neděli při pádu narazil hlavou do kamene skrytého pod sněhem. Nachází se mezi dvěma větvemi svahu. „Tento případ může nastavit precedens do budoucna,“ řekl advokát Laure Sauthier pro server ledauphine.com.

Zatím totiž není jasné, kdo nese zodpovědnost za bezpečí lyžařů v prostoru, který se nachází mezi červenou a modrou sjezdovkou. Měli ho správci horského střediska ohraničit a zamezit tak možným rizikům? Nebo bylo všechno v pořádku a nehodě nešlo předejít?

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.Foto spo

Kdyby Schumacher vyrazil na neznačenou trasu, byl by za případná zranění zodpovědný sám, ale to se v tomto případě jednoznačně říci nedá. „Vypadá to jako neznačené místo, které se po legislativní stránce nachází ve vakuu,“ podotkl advokát Sauthier. Hranice je podle něj dost nejasná. „Ve francouzských zákonech nenajdete jasnou definici toho, kde končí a kde začíná sjezdovka. Situace je zamotaná také kvůli blízkosti dvou upravených sjezdovek.“

Velká právní bitva o vysoké odškodné tedy může začít. O tom, že k ní může doopravdy dojít, svědčí i skutečnost, že si vedení areálu v Meribelu najalo právníka Maurice Bodechera, který se na podobné kauzy specializuje.

Státní zastupitelství se k vyšetřování vyjádří ve středu na tiskové konferenci. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě. Měla by přinést především odpověď na to, zda při jeho pádu na neupraveném kamenitém svahu hrála roli příliš velká rychlost. To Schumacherova manažerka Sabine Kehmová popřela.

Fanoušci přišli k nemocnici, kde Michael Schumacher bojuje o život, v den jeho 45. narozenin
Fanoušci přišli k nemocnici, kde Michael Schumacher bojuje o život, v den jeho 45. narozenin

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud