20. srpna 2014 • 12:45

Baumrtová se oklepala: Masérovi jsem vykecala díru do hlavy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Simona Baumrtová se rychle vzpamatovala ze zklamání na dvoustovce a na mistrovství Evropy v Berlíně postoupila časem 1:00,98 minuty do večerního semifinále na stometrové trati (19.35 PP Eurosport). „Po dvoustovce ještě nejsem v plné síle. Odpoledne to bude lepší,“ plánovala.



Těsně po úterním finále dvoustovky, kde napálila příliš ostré tempo a v závěru se propadla z prvního na páté místo, Simona Baumrtová málem pouštěla z očí blesky. Ráno po úspěšné rozplavbě na stovku už se zase smála.

„To je vždycky. To jsou prvotní emoce. Když se mi to nepovede, mám tendenci všem vynadat,“ líčí Baumrtová. „Všichni se mě ptají, jaké to bylo, a co se stalo špatně. Nemám náladu o tom moc mluvit. Já potřebuju tak hodinu rozestupu, pak si uvědomím, co bylo špatně a co ne a už jsem klidnější. Ale prvotní emoce jsou fakt strašný. Jsem naštvaná na sebe a odnesou to ti ostatní.“

Baumrtová přišla na dvoustovce o první šanci na berlínskou medaili. Musela se ale rychle dostat zpátky do pohody, protože na šampionátu ji čeká ještě hodně práce. Po dnešní rozplavbě ji čeká večerní semifinále a ve čtvrtek snad i další finálový boj na stovce.

„Spadlo to ze mě po vyplavání. To jsem nad tím začala přemýšlet,“ vyprávěla Baumrtová. „Celou dobu, co jsme jeli na hotel, jsem našemu masérovi vykecala díru do hlavy, co si myslím, že bylo špatně. Pak jsem se o to ještě musela podělit s tátou. Tuším, kde byla chyba. Štve mě, že medaile byla fakt blízko, nezměním to, musím se dívat dopředu.“

Baumrtová se před dopoledním programem moc nevyspala, protože byla po prvním závodě na šampionátu ještě moc rozpumpovaná. „Jak jsme nasypaný energeťákem, kofeinem, svítili jsme do noci,“ říká Baumrtová.

„Vzali jsme si prášky na spaní, ani to nezabíralo. Vstávala jsem v šest ráno, to bylo taky hrozný. Ale na stovku jsem se těšila. Nebylo to zadarmo. Nešla jsem do toho připravená, jak bych měla. V tréninku mně to plave, myslím, že to bude dobré.“

Výborný výkon předvedla v rozplavbách také Barbora Závadová, která zůstala v polohovém závodě na 200 metrů časem 2:13,90 minuty jen devět setin za letošním národním rekordem Baumrtové. Semifinále ji čeká ve středu od 18.37.

Česko bude mít večer také zástupkyni ve finále. V 18.57 bude na startu prsařské stovky Petra Chocová, která v úterý v rozplavbách zaplavala národní rekord.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud