28. prosince 2014 • 19:16

Vítr a sníh odsunuly první závod Turné, Koudelka se dočká v pondělí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silný vítr a vytrvalé sněžení trápí pořadatele úvodního závodu Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Oberstdorfu, do kterého jako jeden z favoritů vstoupí i Roman Koudelka. Jury musela zrušit už zkušební kolo a start závodu se stále odkládal, za téměř tři hodiny nakonec odskákalo 11 závodníků, poté už jury závod definitivně odložila na pondělí. Skákat by se mělo v 17.30.



Silný vítr provázel už sobotní kvalifikaci a český favorit kvůli tomu skok dokonce vynechal. Samotný závod ohrožovalo počasí celý den. Nejprve se nad Oberstdorfem přehnala sněhová vánice, kvůli níž bylo zrušeno zkušební kolo. V areálu za vytrvalého sněžení dál foukal silný vítr, který dosahoval v nárazech až 50 km za hodinu.

Fanoušci v Oberstdorfu si místo skoků na začátku Turné čtyř můstků užívali sněhovou vánici
Fanoušci v Oberstdorfu si místo skoků na začátku Turné čtyř můstků užívali sněhovou vánici

Start byl původně naplánován na 16:30, skákat se začalo až po 18. hodině, ale závodníci spíš čekali, než soupeřili mezi sebou. Z nájezdu se v různě dlouhých intervalech spustilo jen jedenáct skokanů a po dalším přerušení jury rozhodla, že téměř 25.000 diváků se tentokrát vítěze nedozví. Úvodní závod Turné byl zrušen poprvé v historii.

Pondělní náhradní termín umožňuje další program Turné. Kvalifikace druhého dílu v Ga-Pa je totiž naplánována až na Silvestra. Předpověď na pondělí ale také není dobrá, spekulovalo se proto i o přesunutí závodu právě do Ga-Pa.

Druhého muže Světového poháru Koudelka čeká v úvodním kole souboj s japonským veteránem Noriakim Kasaiem. Jakub Janda, Jan Matura a Antonín Hájek se do závodu nekvalifikovali.

I proto se cestou z Kontinentálního poháru ve švýcarském Engelbergu připojí k týmu trojice Lukáš Hlava, Martin Cikl a Čestmír Kožíšek, kteří by se o případnou nominaci kouče Richarda Schallerta měli poprat s reprezentačními kolegy při tréninku na druhý závod v Ga-Pa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud