1. prosince 2014 • 16:53

U Samkové končí koleje, přesto pokřtila s Kulhavým lokomotivu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijští vítězové Eva Samková a Jaroslav Kulhavý pokřtili lokomotivu, která po Česku může jezdit dvoustovkou a bude využívána jako dopravní prostředek v novém ročníku seriálu České unie sportu Sportuj s námi, který už letos přitáhnul ke sportu přes 70 000 lidí.



„Já vlakem skoro nejezdím. Jsem z Vrchlabí, tam je konečná, koleje už dál nejedou,“ směje se Samková. „Ale když chce člověk jet na nějaký výlet, myslím, že vlak je ideální.“

Samková spolu s Kulhavým pokřtili jednu z nejrychlejších lokomotiv Českých drah. Stroj je ozdobený v barvách projektu Sportuj s námi. V jeho rámci se letos konalo 180 sportovních akcí, zúčastnilo se jich přes 70 000 lidí, z toho 45 000 dětí.

„Bylo tam strašně moc dětí a líbilo se mi, jak do toho byly nadšené,“ pochvaluje si Samková, která se zúčastnila volejbalových Dřevěnic nebo Spoke MTB cyklomaratonu v Kralovicích.

„Tam jsem startovala a mohla jsem střílet, to se mi líbilo,“ směje se Samková. Biker Kulhavý zase navštívil běh Hronov – Náchod a závod dračích lodí ve Znojmě. „Ze břehu mi to přišlo strašně snadné, ale po sto metrech jsem měl ztvrdlý ruce,“ vzpomíná Kulhavý.

Projekt, který má za cíl přilákat co nejvíc ke sportu co nejvíc lidí a využívá k tomu už fungující akce, se má příští rok ještě rozrůst. „Letos jsme se dostali ke sto osmdesáti akcím. Pro příští rok je našim cílem dostat se k pětistovce,“ řekl Jan Boháč, generální sekretář ČUS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud