Autor: tej
28.4.2017 • 13:40

Místo tanků běžci! Milovice uvidí MČR v extrémním překážkovém závodě

Vstoupit do diskuse
0

Extrémní překážkové závody se těší stále větší popularitě a počet běžců každý rok stoupá. V sobotu 6. května se v tankodromu Milovice bude konat historicky první mistrovství České republiky v OCR (obstacle course races, tedy překážkové závody) pod hlavičkou Gladiator Race. Trať bude dlouhá 10 kilometrů s více než 28 překážkami a o titul mistra ČR se utká nejen česká, ale i zahraniční špička tohoto sportu.



Mistrovství České republiky se zúčastní kompletní česká špička extrémních překážkových závodů. Kromě nich svou účast přislíbily také elitní týmy z Polska, Slovenska a jedná se i s Německem. Závodu se zúčastní 200 mužů a 200 žen, kteří se kvalifikovali na základě žebříčku z loňských úspěchů v závodech se stejnou tématikou (Gladiator Race, Predator Race, Army Run a Heroes Race).

Na závodníky čeká kompletní složení překážek, které prověří veškeré schopnosti. Od plazení, šplh, ručkování, až po zdolání náročného terénu. Milovice nabídnou zajímavou vojenskou lokalitu se spoustou vojenské techniky a náročný terén rozježděný od tanků.

O vzrůstajícím odvětví se rozhovořila také Veronika Šimáčková z Asociace extrémních překážkových sportů: „Za loňský rok se závodů zúčastnilo 34 tisíc závodníků, z toho jich 20 tisíc bylo na Spartan Race. Z těch závodníků bylo kolem 10 tisíc jen ženy. V porovnání, na první český závod v roce 2013 dorazilo jen 500 závodníků, o dva roky později už jich bylo 40krát víc.“

Jednou z účastnic MČR bude také Zuzana Kocumová, dvojnásobná mistryně světa ve Spartan race. „Tyhle běhy nejsou, že by se přes překážky skákalo. Prověří celé vaše tělo a to je na tom nejhezčí. Není to sport, kde je důležitá jen síla. Třeba chlapi z posiloven mají vypracovaná těla, ale když jdou třeba na vysokohorskou túru tak zjistí, že svaly jsou jim spíš na obtíž. Při překážkových závodech musí být tělo funčkní,“ vysvětlila.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadal loňský závod Gladiator Race v Milovicích:

A jak sama přiznala, mistrovství ČR bude pro ni důležitým závodem. „Je to první mistrovství republiky, které by mělo dát dohromady všechny lidi, kteří se tomuto sportu věnují. Zatím je to malý sport, na špičce se z velké části objevují lidé, kteří prošli jinými sporty. Já jsem třeba přešla z běžeckého lyžování, ostatní přešli třeba z cyklistiky, posiloven, crossfitu. Je to různorodá skupina lidí,“ přiblížila Kocumová.

Tankodrom Milovice bude kromě samotného šampionátu hostit také dva závody pro veřejnost. V pátek se poběží noční závod, v neděli pak klasický Gladiator Race. „Bývalý vojenský prostor je přímo ideální pro tento druh závodů. Členitý terén se spoustou výběhů a zákopů společně s těžkou vojenskou technikou doplněný o klasické OCR překážky,“ naznačuje charakter trati spoluzakladatel INOV-8 GLADIATOR RACE Pavel Cibulka.

Gladiator Race hostí mistrovství ČR
Gladiator Race hostí mistrovství ČR


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}