3.12.2017 • 12:56

Taxis? Pohoda. Pro žokeje bylo peklo tahání pneumatik Vodním příkopem

Vstoupit do diskuse
0

Takhle zničení do cíle na pardubickém závodišti ještě nedorazili. Žokejové Jan Kratochvíl, Marcel Novák, Sertaš Ferhanov a Patrick Boekhout absolvovali extrémní závod Taxis Gladiator Race. Na 6,9 kilometrů dlouhé trati skákali poprvé bez koně přes Velký Taxis, ručkovali po visutých překážkách, plazili se bahnitou oranicí nebo tahali pneumatiky po pás v ledové vodě Vodního příkopu. Stejnou trať mezi ženami absolvovala i dostihová trenérka Helena Blažková a v cíli byla dokonce o sedm minut dřív než žokejský tým.



„Přežili jsme!“ vydechovali vyčerpaní žokejové v cíli. „Náročný závod. Řekneš si, že sedm kilometrů zas taková štreka není, ale když se do toho přidají překážky, tak toho má v cíli každý dost,“ hlásil Jan Kratochvíl, vítěz letošní Velké pardubické.

V sedle hnědáka No Time To Lose se sice do cíle také dostal notně zabahněný, ale srovnávat se prý vůbec nedá. Zatímco v říjnu dostih zvládnul Kratochvíl za necelých deset minut, tentokrát s kolegy bojoval v mrazu takřka hodinu (59 minut a 49 sekund).

Vzájemná pomoc přišla vhodFoto Hana Vytopilová

Kratochvíl, Novák, Ferhanov a Boekhout absolvovali celý závod společně jako tým. Ze startovních boxů vyběhli stylově - Novák nesl na ramenou Kratochvíla, Ferhanov pro změnu Boekhouta.

„Celý závod je silový, držet tempo a do toho ještě zvládat překážky je fyzicky náročné, hlavně ty gladiátorské, ty byly opravdu zážitek,“ líčí Kratochvíl. „Snažili jsme si pomáhat, podporovali se při krizích, zvládli jsme to. Jsem strašně rád, že jsme dokončili, užili jsme si to.“

Další z obtížných překážek na tratiFoto Hana Vytopilová

Do cíle se úspěšně dostala i dostihová trenérka Helena Blažková. Trasu zvládla v čase 52:23 minut a ve své kategorii vybojovala parádní šesté místo. Šestí byli v týmové soutěži i žokejové.

Nejlepším družstvem byl 43. Výsadkový prapor Chrudim (Chmelař, Pajer, Hynek, Jiskra), v cíli byl za 43 minut a 24 vteřin. Soutěž mužů vyhrál Tomáš Tvrdík (33:25), mezi ženami byla nejlepší Anna Pavelková (47:01). Celkově třináctý skončil parkúrový jezdec Jakub Ludvík z Velké Polomi (41:05).


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}