3. listopadu 2011 • 04:59

Jaromír Jágr v roli herce: Za 2 dny si vydělal 45 milionů!

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Oblékl se do věcí přípomínajících jeho hokejovou minulost, postavil se před kameru a vystřihl výkon jako z partesu. Z útočníka Jaromíra Jágra (39) se stal herec! Se Sazkou, která má nové majitele, pokračuje ve spolupráci a natočil pro ni reklamu. Za den a půl natáčení, během nichž vznikly tři spoty, vydělal 45 milionů korun.



Foto 

Tahle suma však nepůjde do jeho kapsy, nýbrž ji během následujících tří let inkasuje extraligové Kladno. Tomu Jágr, který si v dresu Philadelphie za rok vydělá 60 milionů korun, nově šéfuje. Blesk byl v Americe exkluzivně za kamerou!

Zářící hvězda táhne Flyers za třetím Stanley Cupem a po dvanácti duelech má na kontě bod na zápas. Hokejovou pohodu Jarda přenesl i na filmové plátno.

Ty vole, vždyť se to nedá pít!
Tým producenta Petra Kellera, jenž se podílel například na tvorbě filmu Hellboy, tlačil za mořem čas. Hvězda Flyers mu dala na natáčení v nabitém kolotoči NHL pouhé dva dny! „Jak dlouho to bude trvat?“ zněla první Jágrova otázka. Jako obvykle chtěl být co nejméně »opotřebován«.

Legendární osmašedesátka se do hereckého tempa dostávala pomalu, ale netrvalo dlouho a uvolnila se. „Jadro, napij se trochu toho kafe,“ vybízel hlavního herce režisér Petr Němeček, který zrovna natáčel Jágrův profil u kovového mostu. Ten měl připomínat New York.

Hokejová legenda při natáčení
Video se připravuje ...


Klapka střihla, kamera zabrala kudrnatou hlavu, Jágr si usrknul kávy a řekl: „Ty vole, dyť se to nedá pít!“ a vybuchnul smíchy stejně jako celý štáb.
Atmosféra se uvolňovala. Jaromír v krátkých spotech, mezi nimiž pokaždé odjel domů odpočívat, vzpomínal na dlouhé roky strávené ve čtyřech týmech NHL.

„Bylo to dobrý, ale pojedeme to ještě jednou, ok?“ řídil natáčení režisér. Jágr se choval jako absolutní profík. „Klidně by si mohl střihnout nějakou roli ve filmu,“ šuškalo se za kamerou. „Ne, ne, herec ze mě nikdy nebude,“ ozvalo se z povzdálí.

Režisér si hvězdu hýčkal
Dvanáctihodinová štace byla náročná, únava se stupňovala. „Jaromíre, můžu se tě ještě na něco zeptat?“ hýčkal si svoji hvězdu Němeček při jedné z posledních scén, která se točila už za soumraku.

„Jsi přijel až z Čech, tak povídej,“ usmál se útočník, jenž v zámoří nastupoval za Pittsburgh, Washington, Rangers a Philadelphii. Milovník vtípků předváděl své kousky i tentokrát. „Jak to jako máte? Za práci tady budete všichni u Sazky sázet jo?“ trefně Jágr zakončil natáčení.


Režisér Němeček o natáčení:

Jarda by byl dobrý herec

Přestože má za sebou slušnou porci filmařských akcí, se sportovní celebritou kalibru Jaromíra Jágra se nikdy nesetkal. Režisér Petr Němeček si spolupráci s kladenskou legendou nemohl vynachválit. „Jarda by byl dobrý herec.“

Měl jste možnost natáčet s hokejovou hvězdou. Jaké to bylo?
„Jarda mě překvapil, v jak dobré náladě celou dobu byl. Snažil jsem se mu to co nejvíce zpříjemnit a chtěl ho minimálně zatěžovat. Myslím, že se to povedlo. Práce s ním byla výborná.“

Myslíte, že ho to bavilo?
„Snad ano. Na Jaromírovi bylo patrné, že se soustředil na to, co dělá, ale byl přirozený. To byla paráda. Ještě u toho stačil vtipkovat.“

Nevadilo vám to při práci?
„Naopak, zpříjemnilo to atmosféru. Připomněli jsme mu místa, kde v Americe žil a sám přiznal, že se na některých cítil, jako by tam zrovna byl. Na hokej myslel celou dobu, bylo to na něm vidět.“

 

Jak šel Jágrův reklamní čas
Jméno Jaromír Jágr netáhne jenom hokejové fanoušky, ale láká také firmy, kterým prodává svoji tvář. V minulosti ji ukázal ve čtyřech reklamách, Sazka je jeho pátou. Možná i tohle jsou důvody, proč si nedávno nechal v Česku své příjmení patentovat. A jak běžel Jágrův reklamní čas?

Kolo
V roce 1994 se před kamerou objevil poprvé. Oslovila ho firma vyrábějící jízdní kola. Natáčelo se v Pittsburghu.

Bingo
Tvář propůjčil reklamní kampani na jednu z největších televizních loterijních soutěží minulosti – Bingo.

Žvýkačky
Asi nejslavnější reklama přidala Jágrovi ještě více na popularitě. Větu: „Když mám hlad, dám si malej kousek,“ si fanoušci opakují dodnes.

Doplněk výživy
Po zranění kolene v roce 2010 udělal jméno doplňku stravy na podporu kloubů, který v době léčení používal.

Majitel Rytířů z Kladna před kamerou trémou netrpí
Majitel Rytířů z Kladna před kamerou trémou netrpí

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud