9. května 2012 • 08:01

Majka Demitrová: Paľkovu (†36) smrt si vyčítám každý den

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tu myšlenku má v hlavě a nikdo ji z ní nedostane. Kdyby Maria Demitrová (34) nepodporovala svého manžela v tom, aby šel hrát hokej do Ruska, mohl Pavol Demitra (†36) ještě žít...



"Vyčítám si to v podstatě každý den... Kdybych mu tehdy řekla, aby už nehrál a vykašlal se na to!" svěřuje se svými černými myšlenkami Majka v rozhovoru pro slovenský Nový čas.

Po poslední sezoně ve Vancouveru prý Demitra, který měl problémy s trenérem a bolavým ramenem, váhal, jestli má ještě pokračovat ve své skvělé hokejové kariéře. "Říkal, že už asi hrát nebude, že se bude věnovat dětem a mně," vzpomíná jeho manželka.

"Viděla jsem, jak je nešťastný a doteď si myslím, že člověk nemůže skončit s něčím, co miluje, v takovém stavu... Proto jsem mu říkala, aby neházel flintu do žita, měl by si jít někde s chutí zahrát a skončit to s úsměvem," popisuje Majka pro Nový čas.

"Po prvním roce přišel z Ruska jiný Paľko, omládl, byl plný života, udělal tam rekordy a stal se nejoblíbenějším hráčem KHL. Tehdy jsme měli pocit, že Rusko bylo nejlepší volba," říká dnes smutně vdova po jednom z nejlepších hokejistů slovenské historie...

Místo posledního odpočinku Pavla Demitry - odpočívá zde i se synem, který zemřel v roce 2005 krátce po porodu
Místo posledního odpočinku Pavla Demitry - odpočívá zde i se synem, který zemřel v roce 2005 krátce po porodu

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud