28. srpna 2012 • 16:35

Rozchod s trenérem. Kvitová ukončila spolupráci s kondičním koučem

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová (22) v Americe září. Za tři týdny vyhrála dva turnaje. A dokázala to po rozchodu s mužem, který jí pomohl mezi elitu – s kondičním koučem Jozefem Ivankem.



Se slovenským specialistou na fyzickou přípravu Kvitová spolupracovala tři a půl roku. Ivanko Petru změnil, udělal z ní výrazně lepší atletku.
„Její tělo bylo potřeba přebudovat od základu, změnit poměr svalů a tuků. Chyběla jí síla a rychlost,“ vzpomínal Ivanko.

Ten proto Kvitovou honil po Tatrách, dřel s ní na písečných plážích v Turecku, výrazně jí upravil jídelníček (zakázal oblíbenou kolu či čokoládu).

Přitom jejich premiéra skončila nepříjemným zraněním. Ivanko pro Kvitovou připravil tak náročný první trénink, že ho nezvládla a udělala si výron v kotníku.

Jeho metody byly ale nakonec úspěšné. Kvitová to s ním a hlavním trenérem Davidem Kotyzou dotáhla až na druhé místo žebříčku WTA a k loňskému triumfu ve Wimbledonu. „Bylo to krásných tři a půl roku. Jsem rád, že jsem s Petrou mohl spolupracovat,“ prohlásil Jozef Ivanko.

Důvod jejich rozchodu? „Jozef Ivanko byl pověřený Miroslavem Černoškem, aby v Prostějově vedl nadějné české juniory,“ vysvětlil za agenturu Česká sportovní Karel Tejkal.

První set nervy, druhý už byl v pohodě. Kvitová zvládla první kolo na US Open.
První set nervy, druhý už byl v pohodě. Kvitová zvládla první kolo na US Open.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud