Jonáš Bartoš
6. listopadu 2011 • 20:33

Chládková chválí české šampionky: Hradecká hrála jako z říše snů

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA – Dva body Petry Kvitové a famózní výkon Lucie Hradecké v deblu. Podle Denisy Chládkové jsou to klíčové prvky, které české tenistky dovedly k výhře nad Ruskem.  „Petra položila základní kámen k úspěchu, Lucka byla v deblu famózní,“ chválí čerstvé šampionky Fed Cupu tenisová expertka.



Famózní jízda za triumfem ve Fed Cupu nadchla i čtvrtfinalistku z Wimbledonu z roku 1997. „Předpokládalo se, že Petra Kvitová dokáže vyhrát oba singly a jeden z těch tří bodů holky připojí. To se podařilo. Je obrovská výhoda, že ji v týmu máme,“ chválí Chládková.

Světová dvojka v moskevské hale vyhrála oba zápasy a zakončila famózní rok 2011. „Mít v týmu Petru Kvitovou, která hraje nejrychlejší tenis na okruhu a dokáže porazit kohokoliv, to je strašná zbraň. Udává moderní trend tenisu a pokud je v optimální formě, v současnosti na ní nikdo nemá,“ hodnotí Chládková.

Rozhodující bod pro české tenistky zařídil deblový pár Peschkeová, Hradecká. „Hrály skvěle, pochválit musím zejména Lucii Hradeckou. Nastoupila do prvního zápasu, ale hrála, jak kdyby měla během dvou dnů za sebou utkání tři,“ všimla si tenisová expertka.

To jsou české hrdinky! Kvitová a spol. třímají v rukách poháry pro šampionky Fed Cupu
To jsou české hrdinky! Kvitová a spol. třímají v rukách poháry pro šampionky Fed Cupu


„Lucka debla táhla, s Květou se dobře doplňovaly. Hrála neuvěřitelně od začátku do konce, jako z říše snů,“ pokračuje Chládková. Vítězství v závěrečné čtyřhře rozhodlo o tom, že české hráčky po 23 letech objímají mísu pro nejlepší tenisový tým světa.

"Máme velkou základnu mezi 30. a 70. místem. Dá se proházet sestava ve chvíli, kdy je někdo zraněný a není v pořádku. V tom je výhoda, že se dá vždycky postavit někdo další," myslí si Chládková. "Ale Petra je obrovská zbraň, ta kdyby nemohla hrát, je to obrovská ztráta," dodává jedním dechem.

„Celkově jsme si vítězství zasloužily. Rusky sice byly nepříjemné, ale Petra uhrála dva klíčové body a i debl byl fantastický,“ uzavírá Chládková.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud