24. května 2016 • 22:20

Štěpánek nadchl Mourinha: V Madridu zmeškal fotbal, teď fandil znovu

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl kousek od obrovského úspěchu. Český tenista Radek Štěpánek dohnal v prvním kole French Open Andy Murrayho až do kritické situace. Světová dvojka byla dva body od porážky, nakonec však pětisetovou bitvu ustála a postoupila do druhého kola. Na sedmatřicetiletého českého veterána se však po zápase hrnula jen slova uznání a obdivu. Stranou nezůstal ani velký kamarád českého tenisty a pravděpodobný budoucí kouč Manchesteru United José Mourinho.



Vyčerpaný, zklamaný, ale hrdý. Tak končil své grandslamové tažení na French Open Radek Štěpánek . Karvinský rodák prošel v Paříži skrz náročnou kvalifikaci do hlavní soutěže, kde narazil na jednoho z největších favoritů turnaje Andy Murrayho .

Štěpánek se po utkání dočkal velkých ovací. A to nejen ve stoje od fanoušků na centrálním dvorci Phillipe Chatriera, ale i od řady kamarádů. Mezi ně se řadí i bývalý kouč Chelsea José Mourinho , který už v minulosti dával svým svěřencům karvinského rodáka za příklad.

A parádní představení českého tenisty si „Special One“ nenechal ujít ani tentokrát. Na Štěpánkově displeji se tak objevila od třiapadesátiletého kouče povzbudivá zpráva.

VIDEO: Nej momenty z utkání Štěpánek - Murray

„Psali jsme si už v Madridu a teď také. Říkal, že mi drží palce a že kvůli mně v Madridu neviděl ani semifinále Ligy mistrů. V telefonu mám stovky zpráv, ale nechtěl jsem si tím před dohrávkou zatěžovat hlavu, ale mobil jsem raději odevzdal Marku Všetíčkovi (kondiční trenér) a šel odpočívat,“ vysvětlil Štěpánek.   

Český daviscupový reprezentant vedl nad britskou hvězdou už 2:0 na sety, utkání natažené do dvou dnů však nakonec v pěti setech prohrál. Rozhodující sada trvala 72 minut a přinesla fantastický tenis. Obdivuju, v jaké je Štěpánek kondici,“ žasnul například bývalý špičkový tenista Brad Gilbert. A zdaleka nebyl sám.

„Celkově to byl neuvěřitelný zápas. Velká bitva. Můžu být hrdý na to, co jsem předvedl, zatlačil jsem Andyho do kouta. Když se podívám, co letos na antuce dokázal, tak je to pro mě velkou motivací do dalších týdnů,“ uzavřel hodnocení český tenista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud