1. září 2014 • 06:43

Berdych hladce smetl Gabašviliho, naopak Šafářová na US Open končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český tenista Tomáš Berdych postoupil suverénně do osmifinále US Open. Zápas 3. kola proti Rusovi Tejmuzovi Gabašvilimu, který na dvě hodiny přerušila bouře, vyhrál šestý nasazený hráč 6:3, 6:2 a 6:4. Do dalšího kola naopak nepostoupila Lucie Šafářová, kterou porazila Číňanka Pcheng Šuaj ve dvou setech 6:3 a 6:4.



Soupeřem rodáka z Valašského Meziřící bude v osmifinále Rakušan Dominic Thiem, který porazil Španěla Feliciana Lópeze také hladce 6:4, 6:2, 6:3.

Osmadvacetiletý Berdych si udržel v celém utkání svůj rytmus, ani jednou neztratil podání a Gabašvilimu, kterého trénuje Argentinec Guillermo Caňas, povolil jen dva brejkboly. Nastřílel třináct es a 31 vítězných míčů a na kurtu se zdržel hodinu a 48 minut. Berdychovi se proti Rusům daří, vyhrál třináctý zápas v řadě.

"Jsem nadmíru spokojený. Podmínky zase nebyly vůbec jednoduché a jsem moc rád, jak jsem se s tím vypořádal," řekl Berdych na tiskové konferenci.

Po dvouhodinové dešťové pauze se hlediště znovu slušně zaplnilo. "Je skvělé, že diváci vydrželi, aby nás mohli sledovat. New York je pro mě speciální, protože jsem tady hrál svůj první grandslam a navždy mi zůstane v paměti," řekl.

Přestávka kvůli průtrži s blesky Berdycha nijak nerozhodila. Hned po pauze soupeřovi vzal podání a na kurtu měl převahu. "Je to častý jev, že je zápas přerušen, takže je potřeba si najít klidné místo, zůstat uvolněný a čekat až řeknou, kdy se bude pokračovat. Je to rutiny a já t zvládl podle svých představ," řekl tenista.

Semifinalista US Open 2012 Berdych postupem do osmifinále vyrovnal své loňské maximum ve Flushing Meadows. "Každý vyhraný zápas člověka posílí," řekl a už hleděl dopředu na dalšího soupeře - Rakušana Thiema (45. ATP). "Čeká mě další mladý borec, nebezpečný soupeř, na kterého se musím připravit," řekl.

"Letos potkáváme čím dál více mladých soupeřů, s kterými jsme nehráli, Je to mnohem častěji než předchozí dva tři roky a je to zajímavé," řekl Berdych. "Časy se mění, čeká mě mladý talentovaný kluk a je to výzva" dodal.

Tenisový grandslamový turnaj US Open:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR)
- Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:2, 6:4,
Federer (2-Švýc.) - Granollers (Šp.) 4:6, 6:1, 6:1, 6:1,
Thiem (Rak.) - López (19-Šp.) 6:4, 6:2, 6:3,
Monfils (20-Fr.) - Gasquet (13-Fr.) 6:4, 6:2, 6:2,
Dimitrov (7-Bul.) - Goffin (Bel.) 0:6, 6:3, 6:4, 6:1,
Bautista (17-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7:5, 6:2, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Pcheng Šuaj (Čína) - Šafářová (14-ČR) 6:3, 6:4,
Bencicová (Švýc.) - Jankovičová (9-Srb.) 7:6 (8:6), 6:3.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) - McHaleová, Kozlov (USA) 5:7, 6:2, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud