10. července 2015 • 20:43

Každá druhá hráčka je lesba, říká tenista. Dceru by mezi ně nepustil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský tenista Sergej Stachovskij se proslavil dvěma věcmi: vyřazením Rogera Federera z Wimbledonu před dvěma lety a pořádně proříznutými ústy. Druhou svoji „zbraň“ čerstvě vytasil v rozhovoru pro ukrajinský web XSport.ua, kde prohlásil, že „skoro každá druhá“ tenistka je lesba. „Dceru bych na tenis nedal,“ ubezpečil 29letý Stachovskij.



Ukrajinec z konce první padesátky světového žebříčku se v rozhovoru nezdráhal vykreslit svůj názor na to, jestli se zástupci sexuálních menšin vyskytují v tenise.

„Na okruhu ATP máme normální atmosféru. Kdyby tam něco bylo, věděli bychom o tom, protože jsme si velice blízcí,“ řekl Stachovskij, podle kterého minimálně v elitní stovce mužského žebříčku žádný gay není. Dřív se prý spekulovalo o orientaci takových hráčů jako Gasquet nebo Nadal. „Dokonce se mluvilo o Federerovi. Nedám ruku do ohně za všechny. Ale ve stovce není ani jeden,“ uvedl kontroverzní Ukrajinec.

Naproti tomu mezi ženami je podle jeho názoru úplně jiná situace. „Na okruhu WTA je skoro každá druhá hráčka lesba. Dovede si to představit? Polovina z nich! Samozřejmě bych svoji dceru nedal na tenis,“ prohlásil otec jeden a půl roku staré dcery.

Neváhal se pustit ani do legendární Martiny Navrátilové, která veřejně vyslovila názor, že mezi tenisty určitě homosexuálové jsou. Jen je podle ní homosexualita mezi mužskými sportovci natolik tabu, že s ní žádný z nich nechce vystoupit.

„Může uvažovat o ženské šatně. Co se mužů týče nemá naprosto žádné ponětí, o čem mužský tenis je,“ osolil ji Stachovskij.

Za svoje výroky sklidil okamžitě kritiku nejen mezi tenisovými fanoušky, ale přímo z ústředí WTA. V oficiálním prohlášení ho odsoudila šéfka okruhu Stacey Allasterová.

„Je smutné, že v této době jsou lidé povrchní natolik, aby mluvili urážlivě o ženách na základě jejich sexuální orientace. Je to smutná ukázka starého způsobu myšlení a já jsem hrdá na hráčky WTA, které myslí současně a každého staví na stejnou úroveň,“ uvedla Allasterová.

Stachovskij si z kritiky zjevně nic nedělá. Na Twitteru uveřejnil obrázek ze zápasu smíšené čtyřhry, kterého se sám zúčastnil. „Sexista, odsuzovač žen, homofob… něčeho jsem si nevšiml? Lidi vy mě vážně bavíte,“ napsal pod fotku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud