23. června 2017 • 21:30

Leo obrátil můj život naruby, říká Azarenková. Teď chce zpět na vrchol

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc než rok se světový tenis musel obejít bez ní, teď je ale zpátky. Bývalá jednička Viktoria Azarenková (27) porodila před Vánocemi syna, a v úterý slavila na Mallorce vítězný návrat. Teď chce zvládnout obě role: být mámou na plný úvazek a znovu i hráčkou světové špičky. „Leo obrátil můj život o 180 stupňů,“ přiznává Běloruska, která ale vzápětí vypadla ve druhém kole s Chorvatkou Anou Konjuhovou. "Musím ještě tvrdě pracovat," uznala Azarenková.



Po 392 dnech mateřské pauzy vyslala Viktoria Azarenková pádné varování světové tenisové špičce: Jsem zpátky, jako by řekla po vítězství nad Japonkou Risou Ozakiovou. Bývalá jednička původně plánovala návrat až po Wimbledonu, nakonec to ale šlo rychleji.  

„Leo obrátil můj život o 180 stupňů. Užívám si každou chvíli jako matka. Jen teď v sobě mám dvě různé osoby.  Jednu, co na kurtu dává 100 procent tenisu, a druhou, která mimo něj funguje v docela jiném režimu než dřív. Jakmile se vrátím z tréninku, chci trávit každý moment s Leem,“ vysvětlila Azarenková, která na svém instagramovém účtu s chutí zveřejňuje fotky ze svého „nového“ života s dítětem.

VIDEO: Azarenkovou podporuje v hledišti i její syn

Běloruska se neobává, že by jí mezitím světová špička utekla. Naopak, v prvním zápase po návratu ukázala, že moc neztratila. „Řekla bych, že jsem teď ještě konkurenceschopnější. Tenisové kvality jsem určitě neztratila a svůj potenciál jsem ještě naplno nevyužila. Myslím, že můžu být ještě lepší,“ soudí Azarenková.

Bývalá jednička chce kráčet ve stopách Belgičanky Kim Clijstersové, která po mateřské pauze vyhrála US Open. A věří, že její kamarádka Serena Williamsová se příští rok také úspěšně vrátí. Jako matka. „Co dokázala Kim, a doufejme, že to dokážeme i my se Serenou, může inspirovat i další ženy. Je jen klišé, že pouze muži můžou být stejně dobří, i když mají děti," tvrdí Azarenková. 

Na Mallorce ji ale hned v druhém kole přesvědčila Ana Konjuhová z Chorvatska, že úplně jednoduché to nebude. "Jsem strašně zklamaná. Ana začala zhurta, a já jsem svoje šance nedokázala využít. Musím ještě tvrdě trénovat, abych se vrátila zpátky," uznala Azarenková po prohře 1:6, 3:6.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud