Pavel Novotný
19. března 2009 • 19:00

Ruské krasavice dobývají svět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jsou úspěšné, krásné a slavné. Ruské tenistky vládnou současnému ženskému tenisu, ale pozadu nezůstávají ani v půvabu. Tenisumilovný divák se tak může bavit jak při pohledu na špičkový tenis, tak i na ženské půvaby.



Ruské tenistky doslova zaplavily tenisový žebříček. V první stovce se jich zde nachází rovnou čtrnáct. Podívejte se spolu s námi na přehled pěti tenistek, při jejichž zápasech, i když nebudou oku lahodící, se nudit rozhodně nebudete.

ELENA DEMENTĚVOVÁ

Jelena DementěvováFoto ČTK/AP

Čtvrtá hráčka světového žebříčku Elena Dementěvová rozhodně může okouzlit fanoušky bílého sportu nejen skvělými výkony na dvorci, ale i svými tělesnými půvaby.

Sedmadvacetiletá vítězka třinácti turnajů ve dvouhře a šesti ve čtyřhře se narodila v Moskvě a na svém kontě již má i dva grandslamové tituly z roku 2005, kdy dominovala na Roland Garros a US Open.

Elena Dementěvová patří ke klenotům ruského tenisu.


VERA ZVONAREVOVÁ
Vera ZvonarevováFoto SITA

Další blondýnou v ruských barvách je čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy a v současnosti šestá hráčka světa Vera Zvonarevová. Ruská dvojka vyhrála prozatím osm turnajů ve dvouhrách, k tomu přidala i čtyři vavříny ve čtyřhře. Na okruhu si prozatím vydělala pět a půl milionu amerických dolarů a že ji to sluší i mimo tenisový dvorec, se můžete přesvědčit sami.

Vera Zvonarevová bojuje ve finále moskevského turnaje se Safinovou.



MARIA ŠARAPOVOVÁ

Foto SITA

Zajímá vás, která z ruských krásek by si zasloužila titul královny? Pak si můžete bez pochyby vsadit na brzy dvaadvacetiletou rodačku z Moskvy Marii Šarapovovou. Bývalá světová jednička již má na svém kontě tři grandslamová vítězství (Wimbledon, US Open, Australian Open) a kromě toho i další finálovou účast na prvním grandslamovém turnaji roku.

Maria Šarapovová vyhrála úctyhodných 19 turnajů v singlu a tři v deblu. Na své konto si připsala více než 19 milionů dolarů. Mnohonásobně větší příjmy však může počítat z celé řady reklam.

V současnosti třiadvacátá hráčka světa se po vleklém zranění opět vrací do světa bílého sportu, ale ani v její tenisové pauze nedostatkem zájmu o svojí osobu rozhodně netrpěla. A není se čemu divit. Přesvědčte se sami:

Maria Šarapovová se o svojí budoucnost bát nemusí.


MARIA KIRILENKOVÁ

Maria KirilenkováFoto thesun.co.uk

Tak to je ostrá konkurence pro Marii Šarapovovou! Dvaadvacetiletá Kirilenková má nejen stejné křestní jméno jako její slavnější krajanka, ale i neméně krásnou postavu. Navíce se pohledná Ruska umí i velice dobře ohánět raketou. Na žebříčku ji patří sedmatřicátá pozice ve dvouhrách, ale na rozdíl od mnoha svých kolegyň se neztrácí ani ve čtyřhře, kde ji patří vynikající dvacátá pozice.

Maria Kirilenková vyhrála pět turnajů ve dvouhrách a stejný počet ve čtyřhře. Rodačka z Moskvy má vzhledem ke svému věku před sebou obrovskou budoucnost. A kdyby se jí náhodou nedařilo na tenisovém dvorci, bez problémů se uživí jako modelka. Zde máte důkaz.

Maria Kirilenková má půvabu na rozdávání.


NAĎA PETROVOVÁ

PetrovováFoto ČTK

Hlavní město Ruska, Moskva, dodává světu opravdu nepřebernou zásobu tenistek nejen světového kalibru, ale i nevšedního půvabu. Další z řady je sedmadvacetiletá Naďa Petrovová. Petrovová je devátou hráčkou světa, ale své vynikající kvality ukazuje i ve čtyřhře, kde ji patří místo ve třetí desítce.

Ve dvouhře zatím na svůj grandslamový titul stále čeká, přesto si již třetí nejlépe postavená Ruska na žebříčku stihla připsat již devět triumfů na okruhu, k čemuž přidala dalších patnáct vavřínů za vítězství v deblech.

Naďa Petrovová pravděpodobně nedosahuje půvabu Marie Šarapovové či Marie Kirilenkové, přesto i ona má divákům kromě tenisového uměním co nabídnout.

Naďa Petrovová v souboji s Monikou Selešovou na Roland Garros v roce 2003.

 



Jelena Dementěvová
Jelena Dementěvová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud