Pavel Novotný
3. července 2011 • 17:00

Šťastná Kvitová: Jarda mi napsal krásnou sms

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový svět se klaní nové královně. Po Martině Navrátilové a Janě Novotné je Petra Kvitová další Češkou, která dobyla chrám tenisu - Wimbledon. V sobotním finále zdolala půvabnou Rusku Marii Šarapovovou a právem sklízí uznání celé planety. Stranou v záplavě chvály nezůstávají ani další české sportovní celebrity. Není pochyb. Zrodila se nová tenisová superstar!



A je celkem pochopitelné, že po takovém úspěchu se jen těžko usíná. Své o o tom ví i jednadvacetiletá rodačka z Fulneku. „S kamarády a trenéry jsme samozřejmě trošku slavili a povídali si. Byla jsem ale dost unavená, tak jsem brzy odešla. Nemohla jsem ale usnout, pořád jsem se budila,“ popsala první hodiny po vítězství na facebookových stránkách českého fedcupového týmu čerstvá šampionka.

Nová česká superstar sklízí uznání nejen od fanoušků a tenisových expertů, ale i od celé řady dalších sportovních celebrit. „Dostávám celou řadu vzkazů a blahopřání, všichni jsou šťastní, co se mi  povedlo a gratulují mi k tomu. Hodně si také vážím vzkazů od Jardy Jágra, který mi poslal krásnou esemesku nebo i Romana Šeberleho,“ dodává Kvitová.

Hvězdná Petra Kvitová pózuje s trofejíFoto ČTK/AP
K povinnostem wimbledonských šampionů patří i tradiční slavnostní večeře, která se konala v neděli večer. „Ještě že není povinný tanec vítězů. Asi mě nechtěli vidět, jak tančím, fakt to moc neumím. Jinak se ale na vše těším. Bude moc hezké vidět všechny vítěze tak slavného turnaje. Užiju si to,“ řekla ještě před slavnostním večerem s úsměvem česká jednička.

Že podobných oslav může být v budoucnu více, předpovídá  Petře Kvitové i řada tenisových velikánů doby minulé i současné. „Kvitová může tenisu v dalších deseti letech vládnout,“ řekla například bývalá tenistka Denisa Chládková.

„Petra se může stát světovou jedničkou,“ věří zase wimbledonské šampiónce bývalý trenér daviscupového týmu Jan Kukal. Chválu na českou hrdinku pěje i devítinásobná wimbledonská královna Martina Navrátilová, která triumf Kvitové předpověděla již před semifinále, ale i John McEnroe, Jan Kodeš a další supestar bílého sportu.

"Kvitová hrála jako pravá šampionka. Bylo by velkým překvapením, kdyby wimbledonský triumf zůstal posledním z jejich předpokládaných úspěchů na grandslamech," to je jen malý úrovek ve vodopádu chvály, který se valí na českou tenistku z britských médií.

Levoruká tenistka se však již těší na odpočinek doma ve Fulneku. „Uvidíme, jak to bude vypadat a co manažer chystá za oslavy,“ nechává se překvapit Petra.

Kromě skvělých zážitků, uznání celého světa a proslaveného stříbrného talíře si Češka připsala na konto příjemnou sumičku 30 milionů korun, které za wimbledonský triumf získala.

A kdy se může tenisový svět na českou šampionku opět těšit? Měla bych hrát v Bad Gasteinu, který začíná 11. července. Ale myslím, že to vypustím a připravím se až na americkou tour před US Open,“ plánuje další program olympijská vítězka.

VIDEO: Petra Kvitová se zapsala mezi české tenisové legendy.



Ivan Lendl chválou na úspěch Kvitové nešetřil
Ivan Lendl chválou na úspěch Kvitové nešetřil

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud