7. července 2011 • 21:12

Kvitová v televizi: Se Šarapovovou se nebavíme

Autor: lbc
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Perný den, během kterého se setkala s prezidentem Klausem i ředitelem filmového festivalu Jiřím Bartoškou, uzavřela tenistka Petra Kvitová vystoupením v televizi. V padesátiminutovém přímém přenosu pak přiznala mimo jiné i to, že s Marií Šarapovovou, soupeřkou z finále Wimbledonu, se maximálně pozdraví a že ji přítel v tenise stále dokáže porazit.



I přes náročný program vypadala čerstvá wimbledonská vítězka v diskuzním pořadu Hyde Park svěže, na desítky příjemných i nepříjemných otázek diváků dokázala odpovídat s úsměvem a grácií.

Mnoho dotazů se točilo kolem její psychické síly, kterou na ženském okruhu jednoznačně vyniká nad soupeřkami. "Trému jsem někdy asi měla, ale vždycky je to spíš zdravá nervozita před zápasem," přiznala Kvitová, která tento dar přisuzuje genetické výbavě. "Mám to štěstí, že jsem povahu zdědila po mamince, ji taky nic nerozhodí a se vším je rychle hotová."

Jednadvacetiletá hráčka zavzpomínala i na své tenisové vzory. "Z žen to byla určitě Martina Navrátilová, táta mi ji dával za vzor, protože byla levačka a hrála agresivně."

Diváky velmi zajímalo i to, jaké vztahy mají mezi sebou tenistky a tenisté světové špičky. Kvitová věří, že na ženském okruhu žádná otevřená rivalita nepanuje, zároveň ale zdůraznila, že každý se stará především o vlastní kariéru. "S Šarapovovou se maximálně pozdravíme, jinak se nebavíme," přiznala.



Jemnou výhradu vyslala i k Srbovi Novaku Djokovičovi, který jí byl prý sympatičtější předtím, než vystoupal na vrchol. "Teď jsme se ale viděli na plese a tam mi přišel úplně v pohodě, jako normální kluk," dodala rychle.

Wimbledonská vítězka prozradila také to, že přítel ji v tenise stále dokáže porazit. "Muži mají to dvoustovkové podání, proti nám ženám to hrají kraťas-lob a člověk lítá jak hadr na holi," smála se.

Po červeném koberci se Kvitová s Bartoškou prošli ruku v ruce
Po červeném koberci se Kvitová s Bartoškou prošli ruku v ruce

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud