21. července 2011 • 04:00

VIDEO: Takhle hrála Kvitová ve čtyřech letech

Autor: bk, bke, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ - Závěrečné eso, kterým stvrdila senzační triumf na Wimbledonu, viděl snad každý. Ale jak vypadala Petra Kvitová, když s tenisem teprve začínala? Portál iSport.cz vám přináší video, na kterém slavná tenistka pinká do míčku v pouhých čtyřech letech! Exkluzivní záběry poskytl portálu iSport.cz otec Jiří Kvita, první trenér vítězky Wimbledonu z Fulneku.



Na videu je Petra Kvitová natočena v březnu roku 1994, krátce po svých čtvrtých narozeninách. Na videu nejprve dribluje s míčkem o zem, pak s ním hází do zdi. Poté už s raketou v ruce předvádí správný nápřah při forhendu a bekhendu. Prostě nádhera!

V další části videa jí míčky nadhazuje její bratr. Malá Petra trefuje tenisáky se stejnou zarputilostí, jako zakončuje výměny dnes. Jednou, dvakrát, třikrát... Vše pozorně natáčí táta Jiří, první trenér wimbledonské šampionky. Svou čtyřletou holčičku zachytil při tréninku v tělocvičně ve Fulneku, kde Petra s tenisem začínala.

Nezbytné pózování fotografům
Nezbytné pózování fotografům

"Točili jsme vánoce a všechno možné, tak to přišlo tak nějak normálně, že jsme začali točit i tréninky," vysvětloval otec Jiří. "Když se doma sejdeme, tak si to občas pouštíme. Je to velká sranda," směje se. Přesvědčte se sami, podívejte se na exkluzivní video!

A jak se na své tenisové začátky dívá wimbledonská šampionka, nyní 21letá neporazitelná blondýnka Petra Kvitová? "Už to video viděla hodněkrát, vždycky se tomu zasměje," říká táta Jiří.

Video z roku 1994 je natočené v hale ve Fulneku. "Ze záběrů je vidět, že už k tenisu měla nějaký vztah, že už jí to jde a snaží se," vzpomíná Jiří Kvita.

"Začínali jsme nejdřív se soft tenisem, protože Petra byla taková drobná. Tohle už bylo natočené v době, kdy zkoušela hrát s tenisovou raketou a tenisákem. Předtím jsme hráli s molitanovým míčkem, takže už tam nějaký švih byl, už jí to lítalo i s tenisákem," chválil rodící se hvězdu.

Speciál deníku Sport Jak se rodí hvězdy Speciál deníku Sport Jak se rodí hvězdyFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud